„Investuojame į žmones, siekdami spręsti su pramonės pertvarka susijusius iššūkius. Tam bus rengiami įvairūs mokymai darbuotojų kvalifikacijai kelti ir perkvalifikuoti, ypatingą dėmesį skiriant skaitmeniniams įgūdžiams“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, pagal priemonę „Įgūdžiai MVĮ“ Sostinės regione planuojama paskirstyti iki 2,5 mln. eurų, o Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – iki 5 mln. eurų. Didžiausia finansavimo suma labai mažoms ir mažoms įmonėms – 40 tūkst. eurų, o vidutinėms įmonėms – 100 tūkst. eurų.

„Norint prisitaikyti prie nuolat kintančios aplinkos, svarbu įgyti reikiamų įgūdžių. Todėl ES investicijomis skatinsime reikalingus pokyčius, kurie susiję su skaitmeninimu, darbo robotizavimu ar tvarių darbo vietų paklausa. Taip sudarysime galimybę įmonėms tapti inovatyvesnėms, o jų darbuotojams tobulinti kvalifikaciją, kad ji atitiktų rinkos poreikius“, – teigia Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kanclerė Iveta Paludnevičiūtė.

Projektų įgyvendinimo planus galima teikti VšĮ Inovacijų agentūrai iki 2024 m. vasario mėn. 5 d.

Išsamios kvietimo sąlygos skelbiamos Europos Sąjungos investicijų tinklalapyje.

Lietuvos ekonomikai stiprinti Ekonomikos ir inovacijų ministerija iki 2023 m. pabaigos paskelbs finansuojamų veiklų kvietimų, kurių bendra vertė sieks beveik 1 mlrd. eurų. Apie 365 mln. eurų numatyta verslui, inovacijoms ir investicijoms, 320 mln. eurų – valstybės ir verslo skaitmenizacijai, 268 mln. eurų – žalesnei ekonomikai.

Priemonė „Įgūdžiai MVĮ“ finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis.