2021 metais Donata Petraško debiutavo su pirmuoju trilogijos kūriniu „Jis – mano demonas“, o vos po metų skaitytojus pasiekė antroji dalis – „Atsispyrus nuo bedugnės“.

Į naujausio romano „Ir šešėlis turi sielą“ pristatymą susirinkusiems bendradarbiams ir svečiams autorė papasakojo, kaip gimė trečioji knyga, kokį ilgą kelią teko nueiti, iki kūrinys išvydo dienos šviesą.

„Nesileidau į kompromisus su leidyklomis, kurios norėjo mano kūrinį „apkarpyti“, nes, anot jų, mažesnės apimties knygas geriau perka, ar perrašyti kai kurias romano dalis, nes skaitytojas nori lengvesnio turinio. Nutariau išleisti savo knygą pati“, – leidybos užkulisius atskleidė Donata.
Tačiau vidinių prieštaravimų, baimių ir dvejonių dėl tam tikrų siužeto vingių autorei išgyventi teko. Kaip ir rasti kompromisų su savimi.

„Bandžiau sušvelninti kai kuriuos kūrinio momentus, kad nebūčiau užmėtyta akmenimis, nors neabejoju, kad to neišvengsiu. Kita vertus, šiuo metu nebematau joje nieko baisaus, kaip atrodė iš pradžių. O gal tiesiog dirbdama teisme įgavau sveiką cinizmo dozę ir darosi sunku save nustebinti, rasti siužetą, kuris intriguotų ar šokiruotų“, – sakė Donata.

Romano autorė praskleidė plačiau kūrinio paslapties šydą: „Tai istorija apie kelių šeimų dramą, kurioje per pagrindinius herojus bandžiau parodyti, kokią įtaką turi tolimesniam žmogaus gyvenimui vaikystėje patirti išgyvenimai. Tačiau tai yra meilės istorija.“
Donata sakė sulaukianti savo skaitytojų klausimų, ar trečioje dalyje bus tie patys veikėjai, kaip pirmose dviejose jos knygose. Autorė pažadėjo, kad tų pačių veikėjų tikrai bus.

„Bet, kaip jau įprasta mano romanuose, pagrindiniai herojai bus nauji. Na, o jei skaitytojui po pirmųjų dviejų knygų buvo likę kokių nors neaiškumų, viskas turėtų paaiškėti perskaičius paskutinę trilogijos dalį. Tai bus visų herojų istorijos atomazga“, – intrigą pasėjo autorė.