Po studijų ėmėsi verslo

Rietave užaugusi E. Budreckienė iškart po biomedicinos studijų Klaipėdoje ilgai nedvejojo, kokį kelią rinktis. Mergina sugrįžo į savo gimtąjį miestą ir jame susikūrė darbo vietą – dar būdama devyniolikos atidarė kosmetologijos kabinetą. Septynetą metų dirbo su didžiuliu užsidegimu ir meile savo profesijai, bet gimus pirmagimiam sūnui galiausiai suprato, kad suderinti mylimą darbą ir motinystę bus gana sudėtinga.

„Esu stropi ir prieš klientus jaučiau itin didžiulę atsakomybę, o auginant vaikus būna daug netikėtumų ir neplanuotų dalykų. Pavyzdžiui, atsikeli ryte ir, žiūrėk, jau serga. Tada privalau atšaukti visus vizitus ir keletui dienų iškristi iš grafiko. Pagal mano vidinius įsitikinimus, toks darbo pobūdis – ne man“, – pasakojo rietaviškė.

Erika kartu su vyru Eimantu drauge per gyvenimą koja kojon žengia dar nuo mokyklos laikų. Dviejų jaunų ir darbščių žmonių nesuviliojo nei didmiesčio šurmulys, nei platūs užsienio horizontai.
Moteris teigia, kad jiedu niekada nesvarstė galimybės savo šeimą kurti kitame mieste. Esą nuo šio noro atbaidė draugų gyvenimo pavyzdžiai didmiesčiuose. O Rietavas, sutuoktinių įsitikinumu, turi viską, ko reikia jaunai šeimai: čia veikia gimnazija ir meno mokykla, baseinas, vaikams netrūksta įvairių būrelių ir renginių, nėra automobilių spūsčių, o nuvykti iki darbo ar darželio užtenka vos poros minučių.

„Pažiūrėjus vien į draugų gyvenimo būdą, kasdienes spūstis gatvėse, kada iki darbo tenka keliauti valandą laiko, po to vakarais vėl susirinkti vaikus iš būrelių, mokyklų ir vėl valandą keliauti namų link.... Nesistebim, kai draugai pasakoja neturintys laiko net išeiti į parką pasivaikščioti. O čia taip patogu gyventi. Jeigu kažko labai užsinorime, vykstame iki Klaipėdos ar Plungės. Vaikų vežti į būrelius papildomai taip pat nereikia, visos veiklos yra po vienu stogu – darželyje“, – dėstė mintis pašnekovė.

Pradininkė Rietave

Mintis sukurti jaukią ir gražią erdvę mažiesiems Rietavo gyventojams E. Budreckienės galvoje kirbėjo jau kuris laikas. Nuo pačios idėjos gimimo ir studijos durų pravėrimo praėjo lygiai pusantrų metų.

Dauguma vaikų, anot pašnekovės, neturi galimybės iki soties prisidūkti didesnių miestų žaidimų kambariuose. Artimiausia tokia žaidimų erdvė yra tik Plungėje, tad buvo puiki proga kažką naujo ir iki šiol nematyto pasiūlyti ir savo miestui.
„Pradėjau galvoti ir garsiai kalbėti apie šią idėją, o vėliau tiesiog paleidau šią mintį, bet pati save pagaudavau vis mintyse kažką planuojančią, peržiūrinėjančią kitų žaidimo erdvių pavyzdžius, baldų išdėstymą. Galiausiai supratau, kad reikia nustoti svajoti ir imtis konkrečių veiksmų“, – pasakojo rietaviškė.

Vyras, tėtis ir kiti E. Budreckienės artimieji, vos išgirdę tokį jos sumanymą ir pamatę, kiek įvairių eskizų, brėžinių ir idėjų turi moteris, įjungė žalią šviesą ir visi kartu kibo į darbus.

Išsinuomojus beveik aštuoniasdešimties kvadratų tuščią kabinetą buvusiame Žemaitijos kolegijos pastate, teko nemažai įdėti darbo, bet galutinis rezultatas pranoko visus lūkesčius.

Šių metų gegužę duris pravėręs vaikų žaidimų kambarys ir privačių švenčių erdvė labiau pritaikyta vaikams iki aštuonerių metų, bet būna išimčių – susirenka ir vyresni vaikai. Ir ne tik vietiniai – rietaviškiai. Atvyksta ir iš Plungės, Klaipėdos, Kvėdarnos, Šilalės, Varnių ar kitų vietovių.

Aktyvi ir adrenaliną mėgstanti šeima

Laisvu metu po darbų E. Budrckienė pasakojo ramybę, atsipalaidavimą ir širdies atgaivą randanti sodindama ir puoselėdama augalus. Arba sportuodama.

Plungės „Teniso slėnyje“ rietaviškė kurį laiką žaidžia padėlį. Iš pradžių ši veikla buvo kaip smagus laisvalaikis, bet dabar moteris jau dalyvauja „Teniso slėnio“ rengiamose padėlio varžybose ir turnyruose.

Žiemos metu Budreckai laukia progos šokti ant slidžių ir leistis nuo kalniukų Aukštagirės slidinėjimo trasoje, esančioje Bilionių seniūnijoje, Šilalės rajone, o vasaros neįsivaizduoja be vandens sporto pramogų.
„Kol nebuvo gimę mano du sūneliai Domantas ir Einius, aktyviai buvau įsitraukusi į vandens sportą. Bet vėliau įsijungė mamos saugumo instinktai ir nebenoriu užsiimti ekstremaliomis veiklomis, labiau saugau savo sveikatą. Dabar šeimoje didžiausias ekstremalas yra vyras, kuris mėgsta ledo ritulį, slidinėjimą, motokrosą“, – pasakojo moteris.

Kai tėvai išsiruošia sportuoti, vaikai visada keliauja kartu. Šiais metais didysis sūnus, sulaukęs puspenktų metų, pirmą kartą bandys stotis ant slidžių ir, jeigu patiks, po kurio laiko gal jau leisis snieguotomis kalnų trasomis kartu su tėvais.

E. Budreckienė atvirauja, kad augindama vaikus ir visą dėmesį skirdama tik jiems, gerokai atsiliko nuo kolegų, dirbančių grožio srityje, prarado nemažai žinių. Dabar, kai vaikai paaugo ir įkurta įmonė „Trepu trepu“, lieka daugiau laiko pasvajoti ir apie sugrįžimą prie grožio paslaugų. Kas žino, gal ateity Erika vėl plačiai atvers duris grožio procedūroms Rietave.

***

Šis straipsnis yra specialaus „Delfi Karjera“ projekto ciklo „Tai įdomu!“ dalis. Ciklas skirtas papasakoti skaitytojams apie įdomius žmones, jų karjeros pokyčius, įspūdinga veikla užsiimančias organizacijas. Jei jūs toks esate arba tokių pažįstate, susipažinkime. Rašykite man: roma.macijauskaite@delfi.lt. Ankstesnį ciklo straipsnį galite perskaityti ČIA.