Miestas pasikeitė

Pastarieji metai Panevėžiui buvo išskirtiniai. 2022 metais, pirmą kartą šiame tūkstantmetyje, panevėžiečių gyventojų skaičius ne traukėsi, o augo. Prie to prisideda ne tik mieste besisteigiančios įmonės bei verslo skatinimo organizacijos, bet ir pačių panevėžiečių požiūris.

„Dar išvažiuodama studijuoti į Kauną prisiekiau sau, kad niekada negrįšiu gyventi į regioną. Mane labai viliojo didmiesčio spindesys ir šurmulys. Tačiau žmogus planuoja, o kažkas aukščiau juokiasi. Į Panevėžį parviliojo meilė. Panevėžys – optimalus miestas darbui ir gyvenimui. Čia atstumai nedideli, daug ką galima pasiekti pėsčiomis. Netrūksta ir pramogų, o norintiems ramybės – ją susikurti labai paprasta“, – mažesnio miesto pliusus pateikia S. Skaržauskienė.

Gydytoja odontologė sako, kad grįžti ją paskatino ne tik patogumas, bet ir besikeičiantis miesto vaizdas, čia šeimas sukūrę draugai. Per pastaruosius 10 metų Panevėžys, pasak pašnekovės, pasikeitė neatpažįstamai. Gyventojų poreikius atliepianti infrastruktūra, prasiplėtęs pramogų ir kultūros renginių asortimentas, aktyvus socialinis gyvenimas miestą paverčia maloniu gyventi.
Juolab, kad ir Sigitos kursiokai, pasiblaškę po didmiesčius, noriai grįžta į Panevėžį. Kaip sako pašnekovė, gyvenant dinamišką gyvenimą, kompaktiškas miestas padeda išvengti papildomų dirgiklių, kurie pavirsta į stresą.

Vaikystės baimė virto pašaukimu

Sigitos vaikystės dienos prabėgo netoli Panevėžio esančiame Joniškėlyje. Dar būdama mokinė ji visus stebino savo veiklumu – dalyvavo moksleivių savivaldoje, buvo klasės seniūnė. To, kad Sigita taps gydytoja odontologe, veikiausiai nesitikėjo ir tėvai, kadangi giminėje nebuvo nė vieno mediko. Tokio karjeros posūkio, matyt, neplanavo net pati Sigita, mat vaikystėje labai bijojo eiti į odontologo kabinetą.

„Būdama paauglė pas odontologą eidavau su ašaromis akyse, labai bijodavau procedūrų. Todėl dabar, pati būdama gydytoja, stengiuosi užtikrinti, kad kiekvienas pacientas jaustųsi kuo jaukiau ir patogiau. Stengiuosi kuo aiškiau išdėstyti esamą paciento situaciją ir galimus gydymo metodus“, – pasakoja S. Skaržauskienė.

Pasak jos, gero santykio kūrimas su pacientu, – raktas į sėkmę. Pati vaikystėje bijojusi odontologų, dabar šią baimę padeda įveikti ir savo pacientams. Už tai gydytoja su savo komanda yra gavusi ne vieną padėką.

„Buvome įvertinti už atidumą, supratingumą bei pagalbą įveikiant paciento baimę. Įrodėme, kad dantis galima gydyti be skausmo ir nesukeliant baimės“, – sako gydytoja odontologė.

Mažesnio miesto privalumai

Kaip juokauja Sigita, mažesniame mieste privalu dirbti kokybiškai, nes greitai gali pasklisti kalbos. Mažesniuose Lietuvos miestuose žmonės yra arčiau vieni kitų, todėl geriausia reklama tampa teigiamas pacientų žodis.

„Mažesniame mieste pacientai nuoširdžiau bendrauja, labiau įsiklauso į patarimus. Gydytojų pastangos yra labiau vertinamos. Didesniuose miestuose žmonės į visas gydymą žiūri tarsi į eilinę paslaugą, bet ne gydymo procesą, kuriame svarbūs ir paties paciento veiksmai“, – pažymi pašnekovė.

Pasak gydytojos, kai pacientai yra tos pačios bendruomenės nariai, susitinka ir kitoje aplinkoje, užsimezga kokybiškas ryšys.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją