Laimei, yra keli ypač veiksmingi būdai, kaip atsikratyti streso, atgauti pusiausvyrą, sutramdyti negatyvias mintis ir atsipalaiduoti. Ypač puiku, kad šie nusiraminimo metodai pritaikomi nė nepakilus iš darbo vietos.

Apgaukite nervus

„Apėmus stresui susitraukia skrandžio raumenys, todėl ir viskas kūnas įsitempia“, – nurodo aromaterapijos ir sveikos gyvensenos ekspertė Irina Kušnir.

Jeigu profesija reikalauja daug nervinės įtampos, įprastai geriamą kavą arba juodąją arbatą pamėginkite pakeisti žolelių plikiniu. Pavyzdžiui, ramunėlės ir imbieras ramina virškinimo sistemą ir malšina emocinį sudirgimą. O levandų ekstraktas padeda sutramdyti įsisiautėjusius nervus.

Giliai pakvėpuokite

Verta išmėginti ir kvėpavimo gimnastikos specialistų siūlomus pratimus, nes jie, kaip teigiama, yra veiksmingi, nors ir, atrodytų, paprasti. Kelis kartus lėtai ir giliai įkvėpkite pro nosį, o iškvėpkite pro burną. Taip kvėpuojant galima atlikti tam tikrus veiksmus: suimkite rankomis krūtinės ląstą, o tada uždėkite rankas ant krūtinės alkūnes leisdami link pilvo. Maksimalią naudą šis pratimas duoda tada, jei iškvepiama su garsu (tik tokiu atveju būtų geriau pratimą atlikti vienumoje).

Tikslingai naudokite kvapus

Jei nusimato svarbus dalykinis pokalbis, pora lašelių santalmedžio aliejaus tikrai būtų neprošal. Juos reikia užlašinti ant drabužio, kurį ketinate dėvėti per susitikimą. Aliejų galima tepti ir ant odos. Kaip teigia aromaterapijos ekspertai, kai kurie kvapai padeda nusiraminti.

Padarykite pauzę

Jokia paslaptis, kad įtampa kaupiasi tarsi su pagreičiu. Kaip tik todėl ir jos atsikratyti reikia neatidėliojant. Įsiveskite taisyklę kas valandą pasidaryti trumputę pertraukėlę. Ką tuo metu galima nuveikti? Persimeskite keliais žodžiai su kolegomis (aišku, neliesdami darbo temų), pakilkite iš vieno pastato aukšto į kitą ir pan. Tokia veikla padės atsipalaiduoti, o tada su nauja jėga galėsite kibti prie darbų.

Išmokite pasakyti „Ne“

Psichologė, knygos „Power and Wisdom: The New Path for Women“ (Galia ir išmintis. Naujas kelias moterims) autorė Priscilla V. Marotta teigia, kad „moterys neretai patiria problemų dėl negebėjimo suvokti asmeninių ribų. Taip yra todėl, kad mums ypač nepatinka nuvilti tuos, kurių nuomonė mums svarbi, todėl (bent jų akivaizdoje) visada stengiamės pasirodyti geresnės negu esame.“
Vis dėlto prieš sutinkant imtis eilinės atsakingos užduoties, derėtų kaip reikiant pasverti visus „už“ ir „prieš“.

Atlikite tempimo pratimų prie darbo stalo

Didžiąją darbo laiko dalį dažnas iš mūsų praleidžią sėdėdamas prie stalo ir žiūrėdamas į kompiuterio monitorių. Tai reiškia, kad mūsų kaklo ir nugaros raumenys nuolatos įsitempę. Situacija tikrai pagerės, jeigu reguliariai pramankštinsime labiausiai nukenčiančias kūno sritis. Pavyzdžiui, galima pasukioti pečius (triskart pirmyn ir triskart atgal). Tokio tipo pratimų pranašumas tas, kad juos galima atlikti nepakilus iš darbo vietos.

Į drėkinamąjį kremą įmaišykite eterinio aliejaus

Į drėkinamąjį kremą, kuriuo rytais tepatės veidą ir kūną, įlašinkite porą lašelių eterinio aliejaus. Atminkite, kad šalavijų aliejus turi atpalaiduojamąjį poveikį, levandų ir bergamočių – padeda stabilizuoti emocijas (beje, jis pasižymi ir standinamuoju efektu), na, o kanangų – teigiamai veikia nervų sistemą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją