Šiemet galima pradėti mokytis daug puikių kalbų. Pasirinkite tokią, kuri atitiktų jūsų karjeros tikslus ir asmeninius pageidavimus. Atsiradus nemokamoms mokymosi svetainėms, išmokti naują kalbą dar niekada nebuvo taip paprasta.

Tad įdomu, kokios tai užsienio kalbos? Susipažinkite su siūlomu aštuntuku.

ISPANŲ kalba

Ispanų kalba yra plačiai paplitusi visame pasaulyje ir ja kalba daugiau nei 500 mln. žmonių. Akivaizdu, ispaniškai kalbama Ispanijoje, Centrinės ir Pietų Amerikos šalyse. Ispanakalbiai taip pat sudaro didžiausią mažumą Jungtinėse Valstijose.

Ispanų kalbos mokymasis tikrai pravers kelionių, verslo ar kultūros tikslais. Be to, ispanų kalbos mokymasis gali būti labai naudingas asmenims, dirbantiems sveikatos priežiūros, švietimo ar svetingumo srityse, kur bendrauti su ispaniškai kalbančiais klientais ar pacientais yra itin naudinga.

KORĖJIEČIŲ kalba

Korėjiečių kalba yra oficiali Pietų ir Šiaurės Korėjos kalba. Dėl K-pop išpopuliarėjimo korėjiečių kalba pastaraisiais metais tapo įdomia ir populiaria mokytis. Galite rinktis Hana korėjiečių kalbos specialistus ar kitas kalbų mokyklas, siūlančias pamokas vietoje ir internetu.

Mokytis korėjiečių kalbos yra puiki galimybė tiems, kurie nori žiūrėti K-dramas be subtitrų anglų kalba. Be to, norint tyrinėti Korėją, kaip ir vietiniams, labai svarbu mokėti susikalbėti. Turėdami reikiamas priemones ir atkaklumą, tikrai sugebėsite išmokti šią žavią kalbą.

Verta paminėti, jog korėjiečių kalbą taip pat daug lengviau ir logiškiau išmokti nei kinų. Hangul, korėjiečių abėcėlė, turi tik 24 raides, kurių kiekviena yra sąmoningai parašyta, kad atspindėtų, kaip jas tariate. Dėl logiško požiūrio į rašytinę korėjiečių kalbą, ji yra viena iš lengviausiai išmokstamų rašyti. Korėjietiškai kalba apie 80 milijonų žmonių.

JAPONŲ kalba

Japoniškai kalba apie 130 milijonų žmonių. Šios kalbos mokymasis gali atverti įdomių verslo galimybių, nes Japonija yra itin stipri žaidėja pasaulio ekonomikoje. Turtinga ir savita Japonijos kultūra yra tampriai susijusi su jos kalba. Mokydamiesi japonų kalbos galėsite įvertinti ir suprasti šios tautos meną, literatūrą, muziką ir kiną.

Japonija – itin turistų mėgiama vieta, garsėjanti nuostabiais kraštovaizdžiais, žavingais kaimais ir puikia virtuve. Mokydamiesi japonų kalbos galėsite savo patirtis atostogų metu, nes galėsite bendrauti su vietiniais gyventojais, skaityti ženklus, meniu bei efektyviau naudotis Japonijos viešuoju transportu.

ITALŲ kalba

Beveik 85 milijonai žmonių pasaulyje kalba itališkai, įskaitant Vatikaną ir dalį Šveicarijos, Kroatijos ir Slovėnijos.

Galbūt italų kalbos mokėjimas jus kvies tyrinėti Italijos stebuklus, kultūrą. Mokėdami italų kalbą, savo atostogas galėsite padaryti malonesnes ir patrauklesnes. Visai nesvarbu, ar lankysitės Romoje, Florencijoje ar Venecijoje. Kalba visuomet yra raktas siekiant bendravimo su vietiniais gyventojais ir susipažinti su jų kultūra bei tradicijomis.

Be to, italų kalbos mokėjimas gali atverti verslo ir karjeros galimybių. Italija yra puiki vieta dirbti, atsižvelgiant į tai, kad ji yra svarbi pasaulio ekonomikos žaidėja, ypač mados, dizaino ir maisto srityse.

VOKIEČIŲ kalba

Vokiškai kalba daugiau nei 100 milijonų visame pasaulyje ir tai yra labai įtakinga kalba. Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje ir kai kuriose šalyse tai yra oficiali kalba. Vokietija turi vieną didžiausių ir kūrybingiausių ekonomikų pasaulyje.

Vokiečių kalba yra akademinė kalba, tai paaiškina, kodėl ji vartojama pagrindiniuose mokslo ir švietimo leidiniuose. Studentams, siekiantiems fizikos, inžinerijos ir filosofijos laipsnių, vokiečių kalbos mokymasis gali būti neįkainojamas norint atlikti tyrimus ir suprasti naujausius laimėjimus šiose srityse.

Vokiečių kalbos mokėjimas pat leidžia geriau įvertinti puikius šios tautos rašytojus, tokius kaip Goethe ir Kafka, klasikinės muzikos kompozitorius, tokius kaip Bachas ir Bethovenas, ir Bauhaus architektūros bei dizaino stilių.

PRANCŪZŲ kalba

Prancūzų kalba yra plačiai vartojama kalba, kurią visame pasaulyje kalba daugiau nei 300 mln. Ši kalba yra oficiali 29 tautų kalba, įskaitant Prancūziją, Kanadą ir keletą Vakarų bei Centrinės Afrikos šalių.

Tarptautinės organizacijos, tokios kaip Jungtinės Tautos (JT) ir Tarptautinis olimpinis komitetas, taip pat naudoja prancūzų kalbą. Prancūzų kalbos mokymasis gali atverti daugybę kultūrinių ir profesinių durų, ypač tiems, kurie domisi menu, mada, maistu ar tarptautiniais santykiais.

PORTUGALŲ kalba

Portugalų kalbą gimtąja laiko beveik 200 mln. žmonių, o dar beveik 270 mln. gyventojų vartoja ją kasdieniniame gyvenime. Portugališkai kalbama ne tik Portugalijoje ir Brazilijoje, bet ir tokiose Afrikos šalyse kaip Angola, Bisau Gvinėja ir Žaliasis Kyšulys.

Portugalų kalba yra puikus pasirinkimas tiems, kurie vertina meną. Daugelio muzikos žanrų – bossa nova, samba ir funk carioca – kilmė yra Brazilijoje. Portugalų kalba yra tokių rašytojų kaip Paolo Coelho ir José Saramago gimtoji kalba.

ARABŲ kalba

Pasaulyje arabiškai kalba apie 420 milijonų žmonių. Tai oficiali 22 tautų kalba ir plačiai vartojama Viduriniuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

Arabų pasaulis turi turtingą kultūrinį palikimą ir daro vis didesnį pasaulinį poveikį. Atsižvelgiant į sparčiai besivystančią Artimųjų Rytų šalių ekonomiką, arabų kalbos mokėjimas gali būti aiškus pranašumas verslui ir diplomatijai.

Parengta pagal užsienio spaudą