Neliko kam dirbti

„Savanoriai dirba kada jie gali, bet dabar dauguma mūsų merginų susilaukė vaikučių, jaunimas išvažiavo į kitus miestus studijuoti. Vyresnės moterys dirba savo darbus nuo ryto iki vakaro, tai jos į prieglaudą savanoriauti atvažiuoja tik sekmadieniais. Taip eilinė darbo diena liko ant mano vienos pečių ir vienai susitvarkyti labai sunku. Todėl ieškojome darbuotojo, kuris prieglaudoje galėtų būti nuolatos, maža kas atsitiktų“, – sakė Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė.

Įdarbino ukrainietį

Pasak R. Liberienės, paieškos davė rezultatų. Gyvūnų prieglaudoje įsidarbinti panoro ukrainietis Sergėjus, kuris prasidėjus karui, su šeima apsigyveno Panevėžyje.

„Visada sakiau, kad vyrai pas mus ilgai neužsibūna. Negalvokit, kad čia pas mus reikės remontuoti kažką, čia reikės valyti kakučius, viską iškuopti, sutvarkyti voljerus, pašerti, o ir šunų visokių yra, ne visi jie mieli ir draugiški. Sergėjus to neišsigando, sakė tokio darbo nebijantis“, – tikino R. Liberienė ir džiaugėsi vyro nusiteikimu.

Dirba daugiau nei reikia

„Sergėjus nebijo nešvarių darbų. Anksčiau pats turėjo karvių, arklių, ožkų. Jau kelias dienas Sergėjus pas mus mokosi dirbti ir džiaugiamės jo užsidegimu. Jis padaro daugiau negu reikia, savo noru pasilieka po darbo valandų – atlieka sunkesnius darbus, sunešioja, ką reikia, nušluoja takelius, išpurto kilimėlius ir daug kitų darbų padaro“, – pasakojo R. Liberienė.

Bendru sutarimu Sergėjus gyvūnų prieglaudoje lankysis darbo dienomis po dvi valandas. Vyras dirbs su individualios veiklos pažyma.

„Žmogaus įdarbinti pagal darbo sutartį neturime galimybės, dėl didelių mokesčių valstybei tiesiog prapultume. O 400 eurų atlyginimą mokėsime iš pinigų, kuriuos žmonės aukoja arba beglobiams perveda 2 proc. GPM“, – teigė R. Liberienė.

Atsiliepė daugiau savanorių

Šiuo metu prieglaudoje glaudžiasi beveik pusšimtis gyvūnų. R. Liberienė džiaugėsi, kad paviešinus informaciją apie ieškomą darbuotoją į prieglaudą kreipėsi dar keli savanoriai.