Direktoriau, kalbame apie situaciją dėl darbuotojų – papasakokite, kokia ji yra Joniškio ligoninėje.

Situacija stabili iš vienos pusės ir įtempta iš kitos. Stabili yra dienos stacionare, dienos chirurgijos centre, konsultacinėje poliklinikoje. Ten viskas tvarkoje.

Na o situacija su stacionaro paslaugomis labai įtempta. Tris metus kartojau, kad sunkiausia bus su kasdieniais gydytojais, tai dabar su tokia situacija ir susiduriame, nes 3 iš 4 mūsų gydytojų terapeutų išeina į pensiją ir įstaigai tai yra didžiulis smūgis.

Jau prieš porą metų, kai išėjo viena gydytoja vertėmės per galvą, kad suderintume darbo krūvius. Tačiau dabar jau turime susimažinti atsisakydami naktinio ligonių priėmimo – tam, kad galėtume pasiūlyti didelę, mano vertinimu, algą tiems, kas atvyktų čia kasdieniam darbui. Manau, kad siūlome unikalias ir geras darbo sąlygas – tai yra, už keturias darbo dienas dirbant stacionare ir padedant su skubia pagalba išeitų apie 5 tūkstančius eurų į rankas. Taip pat siūlome būsto nuomos ar kelionės išlaidų kompensavimą.

Suradome, manau, labai gerą darbo modelį, tačiau gydytojų mums tikrai reikia – ne atvažiuojančių, bet kasdienių, kurie būtų pas mus keturias dienas per savaitę. Vadinasi, turėtų gyventi kažkur netoliese – Šiauliuose ar šiame regione.

Kasdienių gydytojų trūksta ir kitoms ligoninėms.

Joniškio ligoninės vadovas – Martynas Gedminas

Kokių specialistų labiausiai trūksta Joniškio ligoninei?

Galėtume įdarbinti 3 gydytojus. Idealiu atveju tai būtų šeimos gydytojas, vidaus ligų gydytojas, skubios medicinos gydytojas, tačiau galėtų būti ir kardiologas, neurologas ir kitų specialybių gydytojai, kurie ryžtųsi išeiti iš patogumo ribos.

Neetatiniam darbui taip pat ieškome gydytojų konsultantų įvairiam darbo krūviui (pagal galimybes): oftalmologo (akių ligų), endoskopuotojo, akušerio ginekologo, kardiologo, endokrinologo. Jiems darbo visada surasime. Šių specialistų turime, tačiau norėtųsi sumažinti pacientų eiles.

Kokių priemonių ligoninei tenka imtis, kad priviliotų specialistus?

Ligoninė siūlo gerovės paketą, kur – ir pensijos kaupimas trečiojoje pakopoje, įvairius kuro kompensavimo mechanizmus, tačiau praktika parodė, kad tai labiau veikia vidurinįjį ir mažąjį personalą – slaugytojus, jų padėjėjus, kineziterapeutus ir pan.

O gydytojams pagrindinis veiksnys konkuruojant yra atlyginimas ir lanksčios darbo sąlygos. Nors, atrodo, parengėme neblogas sąlygas, tačiau artimiausias didmiestis – Ryga, tad darbuotojų prikviesti yra sunku.

Artroskopinė kremzlės plastikos akimirkos Joniškio ligoninėje

Prieš kelias dienas patalpinote darbo skelbimą apie tai, kad kviečiate prisijungti bendro profilio specialistą ar gydytoją rezidentą ir siūlote už 4 darbo dienas 5000 eurų į rankas – ar daug kandidatų sulaukėte?

Į skelbimą atsiliepė du gydytojai. Taigi, jau turiu vilčių. Jei gydytojai atsikraustys su šeimomis, bus didžiulė šventė.