Teko prisitaikyti prie aristokratiškos aplinkos

G. Kaminskaitė-Salters į Didžiąją Britaniją išvyko 1994 metais, gavusi stipendiją ten baigti 11-ą ir 12-ą klases – taip ten ir pasiliko. Baigusi mokyklą įstojo į Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokyklą, kur studijavo tarptautinius santykius, o vėliau magistro studijas tęsė Oksforde, kur persikvalifikavo į teisę ir ilgą laiką dirbo prie energetikos teisės advokatų kontoroje „Freshfields“, po to – tapo patarėja energetikos reguliatoriuje.

Moteris juokėsi disertaciją parašiusi dėl to, kad yra kilusi iš šeimos, kurioje trys moterys, trys seserys yra profesorės: „Neturėti bent daktaro laipsnio šeimoje mano laikoma, kad jau nieko nepasiekei“.

G. Kaminskaitė-Salters laidoje „Verslo požiūris“ pasakojo, kad darbas vienoje iš penkių didžiausių teisinių įmonių pasaulyje „Freshfields“ buvo išties išskirtinė patirtis.

„Jų didžiausias išskirtinumas tas, kad jų pagrindinis klientas yra Anglijos centrinis bankas, kuriam jie patarinėja nuo 18 amžiaus vidurio. Tas ėjimas iš kartos į kartą atitinkamai pritraukia žmones, kurie ateina iš labiau aristokratiškos aplinkos nei mano, baigę visas teisingas mokyklas ir visus teisingus universitetus. Aš ten labai išsiskyriau iš bendro paveikslo, bet, kas nuostabu, kad anglai niekada tau neleis pasijusti mažu vien dėl to, kad tavo kilmė ne tokia, kaip tikėtumeisi. Reiklumas didžiulis, darbo valandos nematuojamos, bet visada buvo pagarba žmogui“, – įspūdžiais dalinosi ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją