Kai šalį sukaustė karantinas, Kėdainių „Šviesiojoje“ gimnazijoje fizikos ir informatikos mokytoju dirbantis Tomas Samalius nusprendė sukurti savo „Youtube“ kanalą, į kurį ėmė kelti mokomuosius vaizdo įrašus vaikams. Tačiau dabar šiame kanale rodomas turinys pasikeitė iš esmės – nuo šiol Tomas čia pasakoja, kaip jam sekasi kurti savo šilauogių ūkį.

„Aš rodau, kaip aš, paprastas žmogus, neturintis nieko bendro su ūkiu ir neturintis didelių santaupų, bandau sukurti ūkį ir iš to išgyventi“, – sako pašnekovas.

O viskas prasidėjo, regis, netikėtai. Norėjęs daugiau uždirbti ir iš arti stebėjęs, kaip draugai verčiasi šilauogių auginimu, Tomas nusprendė tapti ūkininku. Kaip jis pats sako, ūkio pradžiai jam reikėjo trijų pagrindinių dalykų – žinių, žemės ir pinigų.

Ir štai – šiandien apie Tomą jau kalbame kaip apie ūkininką, prižiūrintį du hektarus žemės ir laukiantį pirmojo šilauogių derliaus.

Šiame interviu T. Samalius papasakojo išties įdomių dalykų. Pirmiausia, pašnekovas atskleidė, kokių investicijų iki šiol jau pareikalavo jo kuriamas ūkis, kokie sunkumai yra neišvengiami šilauogių ūkyje, taip pat pašnekovas pasidalino, į ką iš tiesų reikėtų sodinti šilauoges.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją