Tik mažai kas žino, kad šis Rusijos oligarchas buvo tapęs solidžiu „Facebook“ ir „Apple“ investuotojų. Be investicijų į „Twitter“, „LinkedIn“, „Groupon“ ir „Zynga“, nebrangių išmaniųjų telefonų gamintoją „Xiaomi“, jis įkūrė bendrą įmonę su „Alibaba“. Ir čia tik gėlytės.

Iki 2015 m. turtingiausio ruso statusu puikavęsis verslininkas uzbekas Ališeras Usmanovas valdo didžiąją dalį antrojo pagal dydį Rusijos mobiliojo ryšio tinklo „MegFon“ akcijų, jam taip pat priklauso nemenka dalis geležies ir plieno giganto „Metalloinvest“.

Būtent A. Usmanovas iš dalies prisidėjo prie „Facebook“ sėkmės istorijos. Milijardierius pradėjo investuoti į šį socialinį tinklą dar 2009 m., kai Marko Zuckerbergo verslui kilo bėdų ieškant pinigų po finansinės krizės. Skaičiuojama, kad oligarchas iš Rusijos šiam verslui atseikėjo per 900 mln. dolerių, o tai reiškia, kad prieš 2014 m.,jausdamas apie artėjančias JAV sankcijas, jis jau kontroliavo net 10 proc. akcijų ir tas akcijas pardavęs susikrovė nemenką kapitalą.

Prarastoji Sardinija

A. Usmanovui atsidūrus Europos Sąjungos (ES) sankcijų sąraše, jau po kelių dienų Vokietijos pareigūnai perėmė jo 600 mln. dolerių vertės superjachtą „Dilbar“ – ji išskirtinė dėl didžiausio pasaulyje joje įrengto uždaro baseino. Kovo 3-ąją oligarchas buvo vienas iš tų, į kurį dėmesį atkreipė ir JAV. Milijardieriui vis dar priklauso 200 mln. dolerių vertės privatus lėktuvas „Airbus“ A340.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją