Su smuikininke K. Venciūte susitikome Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Atsinešusios dvi kėdes ant scenos, mes įsitaisėme didžiojoje akademijos salėje ir pradėjome pokalbį.

Pirmiausia su Klementina pasikalbėjome apie jos, kaip muzikantės, kelio pradžią – pašnekovė papasakojo, kodėl pasirinko groti smuiku ir kas ją paskatino siekti muzikantės karjeros. Vėliau kalba pasisuko ir apie šios profesijos pelningumą.

„Supratau, kokią specialybę renkuosi. Tikrai negaliu pasakyti, kad man trūksta atlygio ar kad yra nepakankamas atlygis už koncertus, bet manau, visi supranta, kad tai nėra patys didžiausi pinigai“, – sako patirties jau turinti K. Venciūtė.

Vis tik, kaip svarbiausią muzikanto kelio akcentą Klementina išskyrė ambicijas – jos nuomone, tas žmogus, kuris nori pasiekti daugiau, turi ir dirbti daugiau. Pašnekovė sako pastebinti, kad daugelis žmonių išsigąsta muzikanto kelyje kylančių iššūkių, nieko nedaro, bet skundžiasi, kad yra negerai.

Likusio pokalbio metu su K. Venciūte pasikalbėjome apie jos gastroles po užsienio šalis, jos kasdienybę ir vieną metodą, kuris smuikininkei padeda išsikrauti ir nurimti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją