Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Rusijos okupacinės pajėgos Charkive sulaikė tris vyrus, kuriuos įtarė esant karo Donbase veteranais. Aukoms ant galvos užmovė maišus ir nugabeno į Novoplatonivkos kaimą, kur įmetė į siaurą trijų metrų gylio duobę. Po keleto dienų vyrus ištraukė iš duobės ir nuvežė į „tardymą“, kurio metu Rusijos kariai juos mušė plaktukais.

Kai Ukrainos kareiviai vykdydami kontrpuolimą išlaisvino Charkivą, netoli minėtosios duobės rado trijų civilių kūnus su kankinimo žymėmis.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį Ukrainoje už šiuos nusikaltimus buvo nuteisti du karo nusikaltėliai, privačios karinės bendrovės „Redut“ samdiniai. Kareiviams mokėjo po 3 400 JAV dolerių (3 166 eurus) per mėnesį. Vertinant Rusijos mastais, tai didžiuliai pinigai.

Buvę privačios karinės bendrovės karininkai, besislapstę prisidengę slapyvardžiais, prisipažino, kad „Redut“ finansuoja Rusijos oligarchas ir milijonierius Genadijus Timčenka, turintis ir Suomijos pilietybę. Privati karinė bendrovė „Redut“ buvo įkurta G. Timčenkai priklausantiems naudingųjų iškasenų telkiniams saugoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją