Daug šiltnamių valdantys ūkininkai su baime stebi energijos išteklių kainas. Nors jos pastaruoju metu sumažėjo, prognozės nedžiugina, o nerimo daug. Geriausiu atveju pirmųjų lietuviškų daržovių ateinantį pavasarį pirkėjams teks gerokai palaukti, bet yra kalbančių ir apie blogiausią scenarijų – visos augalininkystės šiltnamiuose žlugimą.

Iš karto po Naujųjų Metų šiltnamiuose šeimininkaujantys ūkininkai turėtų sodinti pirmuosius pomidorus ir agurkus, kad šviežios šios daržovės pirkėjus pasiektų kuo anksčiau. Tačiau artėjantį sausį darbų imsis retas šiltnamių ūkio savininkas.

Taip elgtis verčia brangstantys energetiniai ištekliai – dujos ir elektra. Delfi kalbinti ūkininkai pažymi, kad jų kainų šiuo metu niekas prognozuoti negali, todėl ieškoma būdų taupyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją