Psichikos, arba emocinė, sveikata – tai tokia būsena, kai žmogus gali susidoroti su kasdienėmis situacijomis, keliančiomis stresą, taip pat kai žmogus gali dirbti produktyviai, demonstruoti gerus rezultatus ir įnešti savo indėlį į visuomenę.

Paradoksalu, tačiau visi tyrimai, kuriuos atlieka PSO, UNICEF ir kitos organizacijos, rodo, jog nors gyvenimo lygis gerėja, o gyvenimo trukmė – ilgėja, emocinės sveikatos sutrikimai vis tiek išlieka problemine sritimi. Situacija netgi blogėja – tiek Lietuvoje, tiek Europoje atlikti tyrimai parodė, kad psichinės sveikatos sutrikimų fiksuojama vis daugiau.

Ko gero, vis dažniau pasitaikantys psichologiniai sutrikimai neaplenkia ir įvairių organizacijų, o tiksliau – jų darbuotojų. Šiame Delfi straipsnyje verslo psichologė, konsultacinės įmonės „Addelse“ ekspertė dr. Natalija Norvilė pasidalins žiniomis apie tai, kaip elgtis abiem pusėms – darbuotojui ir vadovui, kai pirmasis praneša nesijaučiantis gerai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją