2018-ųjų metų rudenį Lietuvoje atsigręžta į jaunas šeimas – nutarta, kad joms gali būti suteikta finansinė pagalba pirmajam būstui įsigyti. Kaip pastebi su subsidijomis dirbanti finansų specialistė Gražina Jankauskienė, šiuo metu apie valstybės teikiamą paramą žino daugelis žmonių, tačiau jų turima informacija – ne visuomet teisinga.

„Daug žmonių žino, kad egzistuoja tokios subsidijos pirmajam būstui įsigyti, bet didžioji dauguma turi neteisingą informaciją. Didžiausia problema yra ta, kad žmonės neatskiria, kur yra žinios, o kur – nuomonė. Daug kas ieško informacijos feisbukuose, forumuose, o ten yra tikrai daug žmonių, kurie nori pasirodyti protingi, bet stipriai klysta ir kaip reikiant šaudo pro šalį su savo patarimais“, – situaciją apibūdina pašnekovė.

Ir iš tiesų, susigaudyti piniginiuose reikaluose gali būti sunku. Tikėtina, kad ir klausimų kyla labai daug: ar aš galiu gauti valstybės subsidiją? ar subsidija galioja tiek mieste, tiek regione? kokios yra subsidijos lubos? Į šiuos ir kitus klausimus apie valstybės subsidiją jaunos šeimos būstui atsako finansų specialistė G. Jankauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją