Seimui apribojus atsiskaitymus grynaisiais, ekspertai ir verslo atstovai sako, kad tai palies tik tam tikrus sektorius. Kol kas didžiausią susirūpinimą demonstruoja prekiautojai naudotais automobiliais, nežinantys, kaip reikės priimti mokėjimus iš užsieniečių, iki šiol į mašinų turgus atvykdavusius su pluoštais grynųjų.

Lapkričio 1 d. Lietuvoje įsigalios Atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimo įstatymo nuostatos, numatančios, kad tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys atsiskaityti grynaisiais pinigais galės tik neviršydami 5 tūkst. eurų ribos.

Ekonomistas Mantas Dubnikovas Delfi sako, kad verslui naudingiau būtų su grynaisiais pinigais apskritai nedirbti, bet kai kuriose srityse jų vis dar netrūksta. Būtent tos sritys labiausiai naujojo įstatymo ir bus paliestos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją