Jos realizavimo tikslas – vabzdžius panaudoti vietoj žuvų gaminant pašarą įvairiems gyvūnams. Sille Holm, jaunai doktorantei, buvo pavesta išplėtoti idėjos įgyvendinimo planą bendradarbiaujant su žmonėmis iš „Trigon Capital“. Kaip sakė S. Holm, tai, kad žemės ūkio įmonė kreipėsi į mokslininkus ir suteikė jiems visišką laisvę paversti savo tyrimų rezultatus produktais, nesirūpinant dėl finansų, atrodė labai neįprasta.

S. Holm apsigynė gamtos mokslų daktaro disertaciją ir nuo to laiko dirba įmonėje „Trigon Capital“. Ji eina vyr. mokslo darbuotojo pareigas ir vadovauja komandai, kuriančiai naujus biotechnologijomis paremtus žemės ūkio produktus. Jeigu jų darbą lydės sėkmė, Trigon Capital“ pavaldūs startuoliai taps stambiausiomis Estijos įmonėmis. Jau įkurti penki, o gal šeši, startuoliai, tačiau kalbėti kol kas galima tik apie du, kadangi tik tie du jau turi gatavą produktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją