Nors anksčiau buvo įprasta knygas pirkti tik fiziniuose knygynuose ir tik naujas, šiandien tendencijos jau kiek kitokios. Šalia įprastų knygynų duris atveria vis daugiau vietelių, kuriose galima rasti senų, jau perskaitytų knygų. Tiesa, pasitaiko ir visai nišinių knygynų, pavyzdžiui, tokių, kuriuose parduodamos vienos tematikos knygos. 

Dar daugiau, senos ir perskaitytos knygos, anksčiau dažniausiai regėtos turguose, šiandien ne tik yra pardavinėjamos specialiuose knygynuose – knygų paieškai ir mainams yra kuriamos specialios svetainės ir programėlės.

Kaip tokių alternatyvių knygynų įkūrėjams sekasi išsilaikyti? Kokių lobių galima rasti skaitytų knygų krūvose? Ir kaip yra nustatomos dėvėtų knygų kainos? Į šiuos ir kitus klausimus atsako visus Lietuvoje esančius skaitytų knygų knygynus aplankiusi vilnietė Skaistė bei knygynų „Knygos namai“ bei „Mint Vinetu“ įkūrėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją