Visgi jūsų socialinių tinkluose pasirodžiusią informaciją filtruoja ne tik smalsios pažįstamųjų akys. Neapdairiai nuotraukomis besidalijantys gyventojai paliktuose namuose gali sulaukti ir nepageidaujamų svečių – vagišių, kuriems mielai patys atskleidėte, kada namai bus be priežiūros.

Užsienio žiniasklaidoje jau ne kartą skambėjo įspėjimų, kad neapdairiai nuotraukas į socialinius tinklus per atostogas keliantys gyventojai gali netekti teisės į turto nuo vagystės draudimo išmoką, jei patys savo viliojančiomis nuotraukomis iš kelionių realiu laiku „prisikvies“ ilgapirščius į namus.

Portalas Delfi aiškinasi, o kaip yra su Lietuvoje turto draudimą siūlančių bendrovių sąlygomis? Ar viešinama informacija apie savo nebuvimą namie gali būti priežastis vagystei tapti nedraudiminiu įvykiu? Ir kokios dažniausios gyventojų daromos klaidos, padedančios vagišiams išsirinkti geriausią laiką išsinešti turtą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją