Pirmaisiais karo Ukrainoje mėnesiais į neregėtas aukštumas šokęs lietuvių susidomėjimas savigynai skirtais ginklais pastaruoju metu kiek atlėgo, tačiau vis tiek viršija ikikarinius laikus. Apie savo ir savo šeimų saugumą galvoja vis daugiau žmonių, o ekspertai sako, kad gauti leidimą ginklui palyginti nesudėtinga, tačiau reikia žinoti keletą svarbių niuansų ir suprasti, kad vien leidimo gavimu niekas nesibaigia – ginklas dėmesio reikalauja ir vėliau.

Lietuvoje leidimus ginklui turi apie 100 tūkst. fizinių asmenų. Policijos departamentas iki karo Ukrainoje kiekvieną mėnesį sulaukdavo maždaug 500 prašymų dėl leidimų laikyti (nešiotis) ginklą, bet jau kovą šis skaičius išaugo beveik penkis kartus – iki 2321. Vėliau ši banga kiek atslūgo ir jau vasarą prašymų skaičius siekė maždaug 800.

Prašymo pateikimas Policijos departamentui – tik viena iš stotelių kelyje, kurį reikia nueiti kiekvienam panorusiam įsigyti šaunamąjį ginklą. Tad ką privalėsite padaryti, norėdami jį laikyti ir nešiotis?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją