Jei šiuo metu nuspręstumėte parduoti savo pavažinėtą automobilį, tikėtina, kad už jį gautumėte daugiau nei būtumėt gavęs prieš porą metų, nors jūsų transporto priemonė per šį laikotarpį tikrai nepajaunėjo. Galbūt verta palaukti dar, kad vėliau uždirbtumėte dar daugiau? Ekspertai sako, kad toks sprendimas šiuo metu prilygtų lošimui akcijų rinkose.

Covid-19 pandemija, komponentų tiekimo problemos, o dabar – ir Rusijos karo Ukrainoje sukelta energetinė krizė pastaraisiais metais automobilių pramonę vertė mažinti gamybos apimtis, o tai netruko sukelti automobilių trūkumo ir naudotų transporto priemonių rinkoje.

Pavyzdžiui, Vokietijoje – didžiausioje Europos automobilių rinkoje – naudoti automobiliai, „Bloomberg“ duomenimis, nuo praėjusių metų pavasario vidutiniškai pabrango 27 proc. Tik vasaros pabaigoje naudotų transporto priemonių kainos Vokietijoje pirmą kartą per pastaruosius metus sumažėjo 0,2 proc., bet jos vis tiek yra aukščiausiame visų laikų lygyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją