Prekyba alkoholiniais gėrimais turi tūkstantmečių tradicijas – dar senovės romėnai eksportuodavo vyną į kitus regionus ir platino jį savo imperijoje. Ten, kur verda prekyba, atsiranda ir galimybių užsidirbti. Istorikas Nicholas Purcellas savo moksliniame straipsnyje „Vynas ir turtai senovės Italijoje“ („Wine and Wealth in Ancient Italy“) rašo, kad vynui skirtų vynuogių auginimas buvo kertinis šio regiono ekonomikos akmuo ir visuomet buvo susijęs su didele rizika, nes prasti derliaus metai galėjo sužlugdyti augintojus.

Alkoholiniai gėrimai kaip ekonomikoje savo vietą radęs produktas veikia ir šiandien.

Investicijos į statinę

Gėrimų gamyba tebėra sudėtingas, daug energijos ir išteklių reikalaujantis darbas, nes derliui vis didesnį poveikį daro klimato kaita. Latvijos „Delfi Verslas“ jau anksčiau yra rašęs apie tai, kokį poveikį vynuogių derliui turi žmogaus veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją