Vasarį Statistikos departamentas fiksavo 1,8 proc. mėnesinę ir net 14,2 proc. siekusią metinę infliaciją. Praėjusį mėnesį brango viskas, išskyrus avalynę ir drabužius. Pirmosios prekių grupės kainos vidutiniškai mažėjo 4,4 proc., antrosios – 0,7 proc. Tačiau ir šis sumažėjimas pirmiausia siejamas su sezoninėmis nuolaidomis.

SEB banko ekonomistas Tadas Povilauskas sako, kad artimiausiu metu pirkėjus pasitiks ir išaugusios drabužių ir batų kainos, kadangi į parduotuves bus pristatytos naujos pavasario-vasaros kolekcijos. Tiesa, apranga ir avalynė ir šiaip nėra labiausiai brangusi prekių grupė, jos kainos per metus pakilo vos 1,2 procento.

Pasak jo, šiuo metu itin sudėtinga rasti prekių ar paslaugų, kurių kainos artimiausiu laikotarpiu galėtų mažėti, visgi ekonomistas keletą tokių išskyrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją