Įsigytas ir ant sienos pakabintas meno kūrinys gali kelti ne tik estetinį pasigėrėjimą – kartu tai investicija, kurios vertė, tikėtina, nuolat augs, jei tik ant sienos pasikabinote tinkamą kūrinį.

Apie tai, kur tokių kūrinių ieškoti, kaip itin vertingų kūrinių už nedidelę kainą galima rasti tiesiog internete patalpinus skelbimą ir kurių menininkų darbai žada didžiausią grąžą, konferencijoje „Mano investicija“ pasakojo Ornela Ramašauskaitė, meno rinkos ekspertė, agentūros „artXchange Global“ vadovė.

„Būdama 21-erių nuėjau į Vilniaus dailės akademijos ketvirtakursių bakalaurų peržiūras, kur pamačiau jaunos dailininkės Eglės Karpavičiūtės darbus. Iškart pasakiau, Egle, neturiu pinigų, bet labai noriu tavo kūrinio. Atsidariau piniginę, kurioje buvo 50, daugiausia 100, litų. Man Eglė, kaip savo pirmai pirkėjai, tą kūrinį ir pardavė už tą simbolinę sumą. Šiandien E. Karpavičiūtės darbai kainuoja po kelis tūstančius eurų, ir ta kaina neabejotinai kils, nes Eglė daro tikrai solidžią tarptautinę karjerą“, – apie savo pirmąją investiciją į meną pasakojo O. Ramašauskaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją