Anot Finansų ministerijos, institutas teiks rekomendacijas, kaip institucijoms pritraukti lėšų tvariems projektams, pagerinti investicinę aplinką, koordinuoti ir skatinti žaliųjų finansų plėtrą. Institutas taip pat bendradarbiaus su užsienio šalyse veikiančiais strateginiais partneriais.

„Vienas pirmųjų instituto darbų – parengti finansuojamų subjektų bei projektų žalumo (tvarumo) vertinimo metodiką ir gaires. Tai padės investuotojams greičiau ir lengviau priimti duomenimis grįstus sprendimus dėl tvarių investicijų, atsižvelgiančių į įmonių ar projektų poveikį aplinkai“, – pranešime cituojamas A. Šilgalis.

Instituto vadovas turi ilgametę patirtį finansų srityje, daugiau nei dešimtmetį dirbo Lietuvos banke, buvo atsakingas už investicinių paslaugų ir bendrovių priežiūrą, naujų finansinių produktų atsiradimo skatinimą Lietuvoje, atstovavo Lietuvos banką tarptautinėse institucijose, kuriose kuriamas būsimas finansų rinkų reguliavimas. A. Šilgalis yra baigęs finansų ekonomiką Mykolo Romerio universitete, tobulinęsis Kembridžo (JK) universiteto ir Tarptautinio valiutos fondo organizuojamose programose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją