Šį sprendimą praėjusią savaitę patvirtino visuotinis „Klaipėdos medienos“ akcininkų susirinkimas. Bendrovė toliau veiks kaip medienos drožlių plokštės laminavimo ir baldų gamybos kompanija.

2022 m. VMG grupės konsoliduoti pardavimai baldų sektoriuje augo daugiau nei trečdaliu ir siekė 323 mln. eurų. Didžiausią įtaką sparčiam pardavimų augimui padarė 48 proc. išaugusios pajamos iš medienos drožlių plokštės gamybos.

Šią gamybos veiklą kompanija vykdo Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) veikiančioje gamykloje.

„Nusprendėme nuolat augančią paklausą turinčią gamybos veiklą plėsti sukoncentruodami visas turimas šios srities kompetencijas atskiroje bendrovėje, kuri rūpinsis tiek pajėgumų didinimu, tiek pardavimų geografijos plėtra“, – teigia „VMG Wood Invest“ direktorė Ingrida Grikpėdienė.

Naujai įsteigta „VMG Wood Solutions“ perims ir visus su medienos drožlių plokštės gamybos veikla susijusius įsipareigojimus. Darbuotojams darbo sąlygos nesikeis.

2020 m. Akmenės LEZ VMG grupė atvėrė vieną pajėgiausių Europoje medienos drožlių plokštės gamyklą, į kurios pajėgumus jau investuota apie 150 mln. eurų ir sukurta 140 aukštos pridėtinės vertės naujų darbo vietų.

VMG grupė vienija 20 kompanijų, kuriose dirba daugiau nei 3 tūkst. darbuotojų. Jos produkcija eksportuojama į daugiau kaip 40 pasaulio šalių.

Kompanija investuoja į medienos perdirbimą ir tvarių medienos gaminių gamybą, atsinaujinančią energetiką, pramonės inovacijų ir technologijų vystymą, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybą bei efektyvų infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją