Skelbiami rezultatai atspindi konsoliduotus UAB „Vinted“ grupės įmonių rezultatus – prekybos platformas „Vinted“, „Vinted Go“ ir pernai įsigytą prekybos platformą „Rebelle“. Jungtinėje Karalystėje (JK) registruotos „Vinted Limited“ gupės, kuriai priklauso ir UAB „Vinted“ grupė, konsoliduoti rezultatai JK vietos institucijoms bus paskelbti vėliau ir skirsis nuo UAB „Vinted“ grupės įmonių rezultatų.

2022 m. UAB „Vinted Group“ pajamos siekė 371,4 mln. eurų ir, palyginti su 245,3 mln. eurų 2021 m., padidėjo 51 proc. Bendrovės nuostoliai prieš apmokestinimą mažėjo 70,9 mln. eurų (62,3 proc.) ir siekė 42,9 mln. eurų. Be to, „Vinted“ grupė praėjusius metus užbaigė su 118,4 mln. eurų grynųjų pinigų balansu (suma neapima „Vinted“ grupės iždo investicijų į įvairių Europos Sąjungos šalių vyriausybių obligacijas).

„2022-ieji „Vinted“ buvo didelių pokyčių metai, tarp jų – siuntų gabenimo verslo „Vinted Go“ startas. Taip pat užbaigėme „Rebelle“ įsigijimą. Nepaisant įtemptos pasaulinės ekonominės situacijos, finansiškai tvarus verslo modelis, aktyvi plėtra, veiklos optimizavimas leido ir toliau didinti pajamas bei reikšmingai sumažinti nuostolius. Šiuo metu toliau laikomės strategijos investuoti į plėtrą. Taip pat nuo 2023-ųjų metų pradžios sutelkėme dėmesį į teigiamų finansinių rezultatų pasiekimą“, – sakė „Vinted“ vyresnioji finansų direktorė Marija Buivydaitė.

„Vinted“ prekybos platforma pernai įžengė į tris naujas rinkas – Švediją, Vengriją ir Slovakiją, ir šiandien savo paslaugas teikia 19-oje šalių Europoje ir Šiaurės Amerikoje bei turi daugiau nei 80 mln. registruotų narių. Praėjusį mėnesį „Vinted“ platforma veiklą pradėjo Rumunijoje ir šiemet planuoja tolesnę plėtrą tokiose rinkose, kaip Danija ir Suomija.

Taip pat „Vinted“ grupė ir toliau plėtė komandą – darbuotojų skaičius augo nuo 935 2021-ųjų pabaigoje iki 1266 2022-ųjų pabaigoje. Be to, bendrovė šiemet atidarys naują biurą Kaune. Šiandien visose „Vinted“ įmonėse dirba daugiau nei 1,8 tūkst. profesionalų.

„Šiais neapibrėžtais laikais turime pakankamai finansinių resursų, kad galėtume investuoti į augimą ir toliau siekti savo misijos naudotus daiktus paversti pirmu pasirinkimu visame pasaulyje“, – teigė M. Buivydaitė.

Praėjusiais metais „Vinted“ taip pat skyrė daug dėmesio pagalbai nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems žmonėms. „Vinted“, kaip bendrovė, pernai skyrė 2 mln. eurų įvairių medicinos ir humanitarinės pagalbos iniciatyvų paramai ir tiesioginiam finansavimui. Be to, dar daugiau nei 1 mln. eurų paramos paaukojo ir „Vinted“ platformos bendruomenės nariai, o darbuotojai paramą teikė savanoriaudami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją