Kaip rašoma pranešime, ji primena nedidelę užkandinę ir bus dar patogesnė čia dirbantiems ir į miesto centrą pasivaikščioti užsukantiems žmonėms. Į jos rekonstrukciją investuota 670 tūkst. eurų.

Pasak Nijolės Kvietkauskaitės, „IKI Lietuva“ generalinės direktorės, pavasarį pradėta įgyvendinti nauja parduotuvių koncepcija, bendradarbiaujant su Švedijos ir Vokietijos mažmeninės rinkos ekspertais.

„Pastarieji keleri metai parodė, kad keičiasi ir pats pirkėjas – tikisi dar sklandesnės apsipirkimo patirties, greičio, patogumo, drąsiai išbando technologines naujoves. Tai mus kasdien skatina keistis, naujausias mūsų kūrinys – geriausiomis rinkos praktikomis grįsta fizinių parduotuvių koncepcija, kurią įgyvendinome jau penktoje parduotuvėje Lietuvoje“, – sako N. Kvietkauskaitė.

„IKI Express Talinas“

Pagal naujausius standartus buvo atnaujinta ir pirmoji mažesnio formato – „IKI Express“ – parduotuvė. Šio formato parduotuvės įkurtos ypatingose lokacijose, miestų centruose, jos turi išskirtinį asortimentą bei sukurtos greitam kasdieniam apsipirkimui.

Prie Seimo rūmų, Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir Neries pakrantės esančioje parduotuvėje pirkėjai ras pasiūlymų, tinkančių greitiems pietums: sumuštinių, kulinarijos ir konditerijos gaminių, ne mažiau kaip tris kartus per dieną kepamų bandelių ir duonos. Taip pat čia
galima įsigyti aukščiausios kokybės įvairių rūšių ir skonių kavos bei kitų karštų gėrimų išsinešti.

Po rekonstrukcijos duris atvėrusioje parduotuvėje Gedimino pr. 64 įrengtos 3 savitarnos kasos „IKI Bitutė“, veiks ir paprasta kasa. Lankytojams parduotuvė atvira kasdien nuo 8 iki 20 val.

„IKI Express Talinas“

Atnaujinant parduotuvę buvo įdiegti ir energiją taupantys sprendimai – LED apšvietimas bei tvaresnė šaldymo įranga. Prekybos tinklo duomenimis, įdiegus LED apšvietimą, vienoje parduotuvėje sutaupoma maždaug 40–50 proc. jam skiriamų elektros sąnaudų. Pakeitus LED
apšvietimą ir įdiegus išmanią pastato valdymo sistemą, sutaupoma dar nuo 15 iki 20 proc. energijos apšvietimui. O atnaujinus šaldymo įrangą į modernesnę ir tvaresnę, energijos suvartojimas sumažėja beveik perpus.

Pirmoji naujos koncepcijos „Iki“ parduotuvė šalyje buvo pristatyta kovą, jų Lietuvoje jau yra keturios: Vilniaus Pilaitės, Šeškinės ir Žirmūnų rajonuose bei Vievyje.

„IKI Express Talinas“

Kaip teigiama, naujose parduotuvėse taikomi sprendimai buvo kuriami įvertinus pirkėjų poreikius ir ypač daug dėmesio skirta apsipirkimo sklandumui, kategorijų ir prekių išdėstymui, šviežumui ir kokybei bei geros kainos pasiūlymams. Įgyvendinant pokyčius, buvo nuosekliai peržiūrėtas parduotuvių asortimentas. Eliminuotos mažo apyvartumo prekės, padidintas mėgstamiausių prekių matomumas. Esami skyriai įrengti dar patogiau ir erdviau. Taip pat atnaujinta ir standartizuota įranga – siekiant maksimalaus energetinio efektyvumo, operacijų efektyvumo ir, žinoma, jaukumo bei patogumo klientams.

Dar vienas svarbus naujos koncepcijos bruožas – aplinkos atpažįstamumas. Šio formato parduotuvės sukurtos taip, kad aplinka būtų atpažįstama visame „Iki“ tinkle, tad nusprendus užeiti į bet kurią „Iki“ parduotuvę klientai nepasimestų – loginis kategorijų išdėstymas bus analogiškas visame tinkle, tokiu būdu užtikrinant sklandžią apsipirkimo kelionę.

„IKI Express Talinas“

Prekybos tinklą „Iki“ šiuo metu sudaro 237 parduotuvės, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Prekybos tinkle dirba beveik 5,5 tūkst. darbuotojų. Prekybos tinklas taip pat valdo prekių pristatymo į namus startuolį „LastMile“ bei nuosavo prekės ženklo elektroninę parduotuvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją