Skelbiama, kad dvylikos mėnesių pardavimai sumažėjo tik 3 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, kai pardavimai buvo 100,738 mln. Pasibaigusių finansinių metų grynasis pelnas buvo 1,589 mln., o EBITDA siekė 8,772 mln. eurų.

Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu grynasis pelnas buvo 1,462 mln. eurų, EBITDA siekė 8,505 mln. eurų, tačiau šiems rodikliams įtakos turėjo vienkartinis 9,611 mln. eurų pelnas iš pastatų pardavimo.

„Atsižvelgiant į išorinių veiksnių įtaką ir aplinkybes, kuriose veikėme, pasibaigusių finansinių metų rezultatus vertiname kaip gerus ir padedančius išlaikyti tvirtą pagrindą. (...) Persikrausčius į naują gamyklą prireikė laiko sureguliuoti gamybinius procesus. Antrasis pusmetis tapo lūžio tašku – pasiekėme didžiulį operatyvinės veiklos progresą, gamybos efektyvumas padidėjo 50 proc., energetikos efektyvumas taip pat augo daugiau kaip 50 proc.“, – komentuoja „Vilniaus baldų“ generalinis direktorius Jonas Krutinis.

Paskutinįjį finansinių metų ketvirtį „Vilniaus baldų“ pardavimai siekė 26,322 mln. eurų. Tai yra 6 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, kai pardavimai siekė 27,857 mln. eurų.

Ketvirto ketvirčio grynasis pelnas buvo 1,934 mln. eurų, o EBITDA siekė 4,072 mln. eurų. Tą patį laikotarpį prieš metus „Vilniaus baldų“ grynieji nuostoliai buvo –4,086 mln. eurų, EBITDA buvo minusinė ir siekė –1,803 mln. eurų.

„Vilniaus baldų“ specializacija – lengvų konstrukcijų korpusinių baldų gamyba. Didžiąją kompanijos gaminių dalį sudaro vaikiški baldai, kuriems taikomi griežčiausi saugumo ir kokybės reikalavimai.
„Vilniaus baldų“ finansiniai metai prasideda rugsėjo 1 d. ir baigiasi rugpjūčio 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją