Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio ir verslininko Liudo Skieraus netiesiogiai valdoma bendrovė pernai gavo 20 proc. daugiau pajamų – 402,6 mln. eurų.

2023 m. „Vičiūnai ir Ko“ planuoja ir toliau didinti tiek pardavimus, tiek grynąjį pelną.

„Keliamas ambicingas tikslas perkopti 505 mln. eurų pardavimo pajamų, išlaikant 0,5–1 proc. grynąjį pelningumą“, – rašoma bendrovės metiniame pranešime.

Įmonė pastebėjo, kad pernai dėl Rusijos karinės invazijos į Ukrainą Europos Sąjungos šalyse pabrango energetiniai resursai, sutriko žaliavų, komplektuojančių dalių tiekimas, padidėjo infliacija.

„Didžiausias dėmesys skiriamas esamų klientų kokybiškam aptarnavimui, kitų patikimų verslo partnerių paieškai. Pagrindiniai rizikos veiksniai yra darbo jėgos kaštų padidėjimas, sunkiai prognozuojami energetinių resursų kainos svyravimai, mokesčių politika ir pasaulinė politinė situacija. Pandemijos ir ir Rusijos karo sukelti iššūkiai išmokė greitai reaguoti į besikeičiančią situacija ir priimti gerus sprendimus, kurie leido toliau tęsti įmonės veiklą“, – apibendrino bendrovė.

2022 m. vidutinis darbuotojų skaičius įmonėje buvo 156.

„Vičiūnai ir Ko“ nurodo, kad pagrindiniai jos konkurentai Lietuvoje – „Norvelita“, „Desė“, „Iceco“. Įmonė taip pat teikia logistikos ir kitas paslaugas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją