Detalės dar derinamos. Tačiau meras Luigis Brugnaras patikino, kad garsusis miestas su daugybe savo kanalų ir toliau bus prieinamas vienai dienai atvykstantiems atostogautojams.

Tik apie 50 000 nuolatinių gyventojų turinti Venecija yra vienas didžiausių turistų traukos objektų pasaulyje. Lankytojų srautai čia jau daug metų yra didelė problema. Pirmiausiai vasarą siaurose gatvelėse aplink Morkaus aikštę būna tiršta žmonių. Svarstymų apie mokesčio įvedimą būta jau kurį laiką, tačiau sprendimai buvo vis atidėliojami.

Remiantis dabartiniais planais, nuo 2024 m. sausio iš vienadienių turistų bus renkamas mokestis. Pradžioje tai bus bandomasis projektas. Atostogautojai turės į savo išmaniuosius įrenginius atsisiųsti QR kodą, kurį reikės parodyti kontrolės metu. Priešingu atveju grės mažiausiai 50 eurų bauda. Išimtys gali būti daromos jaunesniems nei 14 metų amžiaus vaikams.

Miesto valdžia argumentuoja, kad būtina gyventojų ir turistų „interesų pusiausvyra“. L. Brugnaras sakė: „Raginu bendradarbiauti visus, kad Venecija būtų išgelbėta ir galėtų tapti seniausiu ateities miestu“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją