Palyginti su spaliu, gyventojai šiek tiek geriau vertino namų ūkio finansinės padėties pokyčius per praėjusius 12 mėn., tačiau šiek tiek prasčiau – tikėtinus pokyčius per ateinančius 12 mėn. Gyventojų nuomonė apie šalies ekonominės padėties perspektyvas per artimiausius 12 mėn., palyginti su spaliu, išliko nepakitusi.

Lapkritį, palyginti su spaliu, gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis sumažėjo 2 procentiniais punktais, besitikinčių, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo 1 procentiniu punktu.

Gyventojų nuomonė apie namų ūkio finansinės padėties perspektyvas, palyginti su spaliu, išliko panaši: 23 proc. gyventojų tikėjosi, kad per ateinančius 12 mėn. ji gerės, 12 proc. manė, kad ji blogės (spalį – atitinkamai 26 ir 12 proc.). Lapkritį 46 proc. gyventojų teigė, kad prognozuoti namų ūkio finansinę padėtį yra lengva ar gana lengva, 49 proc. gyventojų – gana sunku ar sunku (spalį – atitinkamai 42 ir 54 proc.).

Gyventojų nuomonė apie namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėn., palyginti su spaliu, buvo šiek tiek optimistiškesnė: gyventojų, teigiančių, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, dalis padidėjo 1 procentiniu punktu (nuo 19 iki 20 proc.), o nuo 31 iki 27 proc. sumažėjo gyventojų dalis, mananti, kad padėtis pablogėjo.

Lapkritį, kaip ir spalį, 27 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., kaip ir praėjusį mėnesį kas penktas gyventojas (20 proc.) ketino išleisti mažiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją