Palyginti su lapkričiu, gyventojai šiek tiek geriau vertino namų ūkio finansinės padėties pokyčius per ateinančius 12 mėn., tačiau šiek tiek prasčiau – pokyčius per praėjusius 12 mėn. Gyventojų nuomonė apie šalies ekonominės padėties perspektyvas per artimiausius 12 mėn., palyginti su lapkričiu, žymiai pagerėjo.

Gruodį, palyginti su lapkričiu, gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis padidėjo 6 procentiniais punktais, besitikinčių, kad padėtis blogės, dalis sumažėjo 4 procentiniais punktais.

Gyventojų nuomonė apie namų ūkio finansinės padėties perspektyvas, palyginti su lapkričiu, išliko panaši: 26 proc. gyventojų tikėjosi, kad per ateinančius 12 mėn. ji gerės, 12 proc. manė, kad ji blogės (lapkritį – atitinkamai 23 ir 12 proc.). Gruodį, kaip ir lapkričio mėn., 46 proc. gyventojų teigė, kad prognozuoti namų ūkio finansinę padėtį yra lengva ar gana lengva, 49 proc. gyventojų – gana sunku ar sunku.

Gyventojų nuomonė apie namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėn., palyginti su lapkričiu, iš esmės nepasikeitė: gyventojų, teigiančių, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, dalis nepakito (20 proc.), o nuo 27 iki 26 proc. sumažėjo dalis gyventojų, manančių, kad padėtis pablogėjo.

Gruodį 28 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., 18 proc. gyventojų – ketina išleisti mažiau (lapkritį – atitinkamai 27 ir 20 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją