Palyginti su liepa, gyventojai šiek tiek blogiau vertino namų ūkio finansinės padėties pokyčius per praėjusius 12 mėn. ir šalies ekonominės padėties perspektyvas.

Rugpjūtį namų ūkio finansinės padėties pasikeitimus per praėjusius 12 mėn. gyventojai vertino šiek tiek blogiau nei liepą: gyventojų, teigiančių, kad jų namų ūkio finansinė padėtis pagerėjo, dalis sumažėjo 2 procentiniais punktais (nuo 21 iki 19 proc.), 30 proc. teigė, kad padėtis pablogėjo (liepą – 29 proc.).

Rugpjūtį, palyginti su liepa, gyventojų nuomonė apie namų ūkio finansinės padėties perspektyvas nepasikeitė: 23 proc. gyventojų tikėjosi, kad per ateinančius 12 mėn. ji gerės, 12 proc. manė, kad ji blogės. Tačiau rugpjūtį, gyventojų nuomone, prognozuoti namų ūkio finansinę padėtį buvo sunkiau nei liepą: gyventojų, teigiančių, kad prognozuoti lengva ar gana lengva, dalis sumažėjo nuo 47 iki 45 proc., teigiančių, kad sunku ar gana sunku, dalis padidėjo nuo 48 iki 51 proc.

Gyventojų nuomonė apie šalies ekonominės padėties perspektyvas truputį pablogėjo: gyventojų, manančių, kad šalies ekonominė padėtis gerės, dalis sumažėjo nuo 24 iki 22 proc., 32 proc. gyventojų manė, kad padėtis blogės (liepą – 30 proc.).

Rugpjūtį 29 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn. (liepą – 27 proc.), kaip ir praėjusį mėnesį kas penktas gyventojas (20 proc.) ketino išleisti mažiau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją