„Naujojo institucijos lyderio laukia nelengvas uždavinys: reikės mažinti statybų biurokratiją ir skaidrinti sistemą, greitinti procesus, juos keičiant skaitmeniniais procesais, taip pat efektyvinti statybų kontrolės mechanizmą, skundų nagrinėjimą“, – pranešime sakė aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

VTPSI užtikrina, kad teritorijų planavimas ir statinių statyba būtų vykdoma teisėtai, kad administracinės paslaugos teritorijų planavimo ir statybos srityje būtų teikiamos skaidriai.

Naujasis VTPSI vadovas bus atsakingas už teritorijų planavimo ir statybos politikos įgyvendinimą, įstaigos funkcijų atlikimo kokybę, savalaikiškumą ir atitiktį veiklos sričiai keliamiems reikalavimams, programų ir priemonių vykdymo ir įstaigai paskirtų valstybės biudžeto asignavimų bei kitų lėšų naudojimo teisėtumą, ekonomiškumą, efektyvumą ir rezultatyvumą, keliamų tikslų pasiekimą, kurs efektyvią įstaigos vidaus kontrolę.

„Vienas iš mano prioritetų bus kolektyvo sustiprinimas, pasitenkinimo savo darboviete didinimas“, – sakė A. Stanislovaitis.

Naujasis VTPSI direktorius yra baigęs miškininkystės magistro studijas Lietuvos žemės ūkio akademijoje. Pirmoji jo darbovietė buvo Kėdainių miškų urėdija. Po to dirbo skyriaus viršininku Miškų ūkio ministerijoje, Generalinėje miškų urėdijoje prie Aplinkos ministerijos. Nuo 1999 m. daugiau nei dešimtmetį vadovavo kelioms bendrovėms.

Nuo 2015 m. iki 2023 m. pradžios, dvi kadencijas, A. Stanislovaitis dirbo Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) direktoriumi, pastaruoju metu – direktoriaus pavaduotoju. Turi žinių ir kompetencijų projektų valdymo, viešųjų pirkimų srityje.

VTPSI vadovas skiriamas 5 metų kadencijai su galimybe ją pratęsti dar 5 metams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją