Anot Užimtumo tarnybos, tarptautinėje programoje dalyvauja nedirbantys ir nesimokantys jaunuoliai. Jiems suteikiamos žinios apie profesinius įgūdžius, būtinus žaliojoje ekonomikoje. Stažuotės vieta parenkama pagal individualius žmogaus pageidavimus ir įmonės poreikius bei atitikimą žaliesiems veiklos principams.

„Rinkoje labai trūksta žaliosios energijos specialistų. Didžiąją dalį žmonių įdarbiname be reikalingos patirties ir apmokome juos patys. Todėl iniciatyva jaunuolius nukreipti žaliosios ekonomikos ir žaliosios energijos link yra itin svarbi“, – teigė stažuotoją priėmusios saulės elektrines planuojančios ir įrenginėjančios įmonės „LinkSun Baltic“ vadovas Donatas Černiauskas.

Čia praktiką atlikęs jaunuolis mokėsi specialia programine įranga projektuoti saulės elektrines – parinkti įrangą, susimuliuoti jos veikimą ir sugeneruoti vaizdą, kaip ji atrodys ant konkretaus pastato stogo.

Tuo metu ekologiškų išskirtinių pakuočių gamintojai „Via Aquaria“, į komandą priėmę keturis stažuotojus, jiems patikėjo skirtingo pobūdžio darbų – nuo pakuočių dizaino kūrimo ir įrenginių priežiūros iki pagalbos gamyboje.

„Visi jaunuoliai pateisino mūsų lūkesčius ir paskatino rimtai svarstyti apie galimybes bent dalį jų įdarbinti“, – apie derybas su stažuotojais dėl potencialių darbo vietų pasakojo įmonės personalo specialistė Sandra Klimienė.

Naujais darbuotojais jau džiaugiasi pirmuosius stažuotojus priėmusios įmonės. Viena tokių – atliekų tvarkymo bendrovė „Ekonovus“. Baigusi programą projekto dalyvė pasiliko dirbti. Įmonės komunikacijai vadovaujanti Vilma Balčiauskaitė atkreipė dėmesį, kad tokios žaliąsias idėjas skatinančios programos teikia abipusę naudą.

„Programos dalyviams tai – puiki proga susipažinti su atliekų tvarkymo procesu, žiedinės ekonomikos etapais ir tvarumu. O darbdaviui džiugu, kad galima suteikti vertingos praktinės patirties ir pačiam gauti grįžtamąjį ryšį apie įmonėje vykstančius procesus“, – sakė V. Balčiauskaitė.

Didžiuosiuose šalies miestuose vykstantys jaunuoliams skirti mokymai apie žaliąją ekonomiką ir stažuočių programa yra dalis tarptautinio projekto jaunimo užimtumui „INTERCEPT – motIvating mobiliziNg supporTing nEets gReen CarEer PaThway“ (paraiškos numeris 2020-1-0033), finansuojamo EEA ir Norvegijos dotacijų fondo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją