„Esu dėkinga Registrų centro vadovui už įmonės vedimą atvirumo ir modernumo keliu. Per pastaruosius kelerius metus Registrų centras daug dėmesio skyrė elektroninių paslaugų vystymui: ženkliai išaugo inovatyvių elektroninių paslaugų bei visuomenei atvertų registrų skaičius ir informacinių sistemų duomenų kiekis. Kartu augo ne tik įmonės pajamos ir pelnas, bet ir ženkliai pagerėjo Registrų centro įvaizdis visuomenėje“, – sakė A. Armonaitė.

Susitikime su S. Urbanavičiumi ministrė aptarė artimiausių metų uždavinius: toliau gerinti paslaugų teikimą, modernizuoti IT sistemas, diegti inovatyvias ir interaktyvias skaitmenizuotas paslaugas, atvirų duomenų rinkinius, plėtoti jais paremtus naujus produktus ir paslaugas bei kt.

Pagrindinius nacionalinius duomenis tvarkančio Registrų centro vadovas S. Urbanavičius susitikimo metu pristatė praėjusių metų rezultatus ir įgyvendintus projektus, taip pat artimiausio laikotarpio įmonės planus.

„Registrų centras yra strateginės reikšmės valstybės įmonė, kuri ne vienerius metus daro pažangą ir įrodo, kad, turint aiškiai apsibrėžtus tikslus ir profesionalų komandą, galima greitai prisitaikyti prie nuolat besikeičiančios aplinkos ir įveikti visus sunkumus. Šiandien įmonės organizacinė struktūra, vadybos principai ir kasdienėje veikloje taikomi procesai atitinka šiuolaikinės organizacijos kultūrą ir valdymo metodus“, – sakė S. Urbanavičius.

Registrų centras jau 25 metus tvarko pagrindinius nacionalinius registrus ir informacines sistemas, kuriose kaupiami pagrindiniai duomenys apie šalies gyventojus, verslą ir nekilnojamąjį turtą. Šiuo metu jis prižiūri 10 valstybinės reikšmės registrų ir apie 20 informacinių sistemų. Įmonė visoje Lietuvoje turi 50 fizinių padalinių, kuriuose kasdien apsilanko apie 2,5 tūkst. klientų.

Dabartinė Registrų centro vadovo kadencija baigiasi š. m. birželį. Naujo Registrų centro vadovo konkursą planuojama paskelbti iki šio mėnesio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją