Siekiama, kad ERPB taptų strateginiu finansiniu investuotoju į esamų bei ateities „Urban HUB“ projektų plėtrą Lietuvoje, kitose Baltijos šalyse bei Centrinėje ir Rytų Europoje. Šiuo sandoriu ERPB sieks įsigyti 40 proc. „Urban Hub holding“ akcijų, kuriai netiesiogiai priklauso šiuo metu vystomi projektai Vilniuje ir Kaune.

Į „Urban Hub“ miestus 11 mln. Eur jau investavo verslininkui Tautvydui Barščiui ir jo sūnui priklausanti investicijų bendrovė „TABA Invest“.

2023 m. birželį „SBA Urban“ pradėjo statyti daugiau kaip 70 tūkst. kv. m ploto prekybos ir verslo miestą „Urban Hub“ Kauno rajone. Investicijos į projektą sieks per 100 mln. Eur. Pirmuoju etapu 12,5 ha sklype, šalia kelio Vilnius–Kaunas, jau statomi keturi pastatai su 22 tūkst. kv.m. patalpų nuomai, kuriuose jau šių metų vasarą įsikurs virš 50 verslų. 2023 m. rugsėjį „SBA Urban“ sėkmingai išplatino viešą 8 mln. Eur vertės dvejų metų trukmės obligacijų emisiją, skirtą finansuoti pirmojo projekto etapo vystymą. Taip pat, 16,5 mln. Eur dydžio paskolą projektui suteikė Šiaulių bankas.

2023 m. „SBA Urban“ taip pat pradėjo „Urban Hub“ projekto statybas ir Vilniaus rajone. Apie 4,3 ha ploto sklype, adresu Ožiarūčių g. 3, Avižienių k. Projekto statybos darbai pradėti liepą, o atidarymas planuojamas šių metų viduryje. Investicijos į 22 tūkst. kv. m erdves sieks virš 30 mln. Eur. Šiam projektui 21,6 mln. Eur paskolą suteikė Estijos kapitalo bankas „Bigbank“.

Abiejų projektų generalinis rangovas yra YIT Lietuva.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją