Anot TŪM programos vadovės Juditos Šarpienės, pirmieji pinigai gauti po to, kai visos 22 pirmojo srauto savivaldybės pasirašė jungtinės veiklos sutartis.

„Labai džiugu, jog po ilgo ir kruopštaus darbo visoms programoje panorusioms dalyvauti savivaldybėms uždegta žalia šviesa. Tai reiškia, kad šiuo metu, jau gavusios pirmuosius avansinius mokėjimus, veiklas įgyvendinti pradeda visos pirmojo srauto savivaldybės, o likusios 36-ios jungtinės veiklos sutartis pasirašys rudenį. Pagal šias sutartis, savivaldybė įsipareigoja įvykdyti jų pažangos plane suplanuotas veiklas ir pasiekti užsibrėžtus rodiklius“, – sakė TŪM programos vadovė.

J. Šarpienės teigimu, pirmieji avansai yra skirti artimiausio pusmečio veikloms. Avansas savivaldybei gali siekti, bet negali viršyti 30 proc. viso pažangos plano biudžeto. Bendra avansų suma – 26 040 390,57 euro.

Iki naujųjų metų 22 savivaldybių mokyklose planuojama atnaujinti kabinetus, mokytojų kambarius, įkurti STEAM ugdymo laboratorijas, menų dirbtuves, liftus, sensorinius kambarius, įsigyti įvairių ugdymo priemonių, multifunkcinių baldų, skaitmeninės įrangos.

Planuoja, kad vasarą mokyklose daugiausia vyks infrastruktūros atnaujinimo darbai, įrangos ir priemonių pirkimai, o rudenį tiek mokinių, tiek mokytojų laukia ugdymo veiklos naujose aplinkose ir su mokyklų ugdymo partneriais, išvykos ir stažuotės, kvalifikacijos tobulinimo mokymai bei kūrybinės dirbtuvės. Taip pat nuo rudens darbą mokyklose pradės visų keturių sričių (lyderystės veikiant, įtraukiojo, kultūrinio ir STEAM ugdymo) koordinatoriai.

ESFA primena, kad pirmajame sraute dalyvauja 22 savivaldybės, 8 iš jų rengė bendrus planus, antrajame sraute – 36 savivaldybės, 6 iš jų rengė bendrus planus, tad iš viso yra parengta ir patvirtinta 51 pažangos planas.

Projekto biudžetas – 210 mln. eurų iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo fondo lėšų ir ne daugiau kaip 44,1 mln. eurų iš valstybės biudžeto lėšų pridėtinės vertės mokesčiui kompensuoti. Konkreti parama savivaldybei svyruoja nuo 500 tūkst. iki 43 mln. eurų per visą projekto laikotarpį iki 2026-ųjų. Iš viso pirmojo srauto savivaldybių pažangos planams įgyvendinti skirta 109,5 mln. eurų, antrojo srauto planams planuojama skirti 99,5 eurų + PVM.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją