Kaip skelbiama ŽŪM pranešime žiniasklaidai, „Lietuvos veislininkystė“ į teismą kreipėsi po to, kai paaiškėjo, kad šių metų sausį pradėjusi veikti įmonė „Gencentras“ užsiima ta pačia veikla ir galimai naudojasi „Lietuvos veislininkystės“ sukaupta patirtimi bei intelektiniu turtu.

„Lietuvos veislininkystė“, kurios akcijų valdytoja yra žŪM, yra genetinės medžiagos pieno ūkiams tiekėja. Šių metų kovą, kai įmonei pradėjo vadovauti naujas direktorius Audrius Karnišauskas, vidiniai tyrimai atskleidė galimai kenkėjišką įmonės darbuotojų veiklą. Kilo įtarimų, kad ankstesnis ilgametis įmonės vadovas netinkamai administravo bendrovės turtą, taip pat, tikėtina, neužtikrino tinkamo bendrovės veiklos dokumentų parengimo, sutarčių įforminimo ir jų išsaugojimo, informuojama pranešime žiniasklaidai.

Pasak ŽŪM, įtarimų sukėlė ir visiškai naujai įsteigta bendrovė „Gencentras“, anksčiau nevykdžiusi veislininkystės veiklos. Jos steigėjų sąraše dominuoja buvę „Lietuvos veislininkystės“ darbuotojai ir su jais susiję asmenys, turėję tiesioginių ryšių su genetinės medžiagos tiekimo klientais, taip pat turėję prieigą prie klientų duomenų bazių bei informacijos apie parengtus veisimo planus.

Teismas įvertino šias aplinkybes ir iki galutinio teismo sprendimo priėmimo uždraudė „Gencentras“ naudoti „Lietuvos veislininkystės“ sukauptus duomenis apie klientus ir parduoti jiems genetinę medžiagą, praneša ministerija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją