Pirmadienį Vilniaus apygardos teismas atmetė „Novaturo“ prašymą pripažinti, kad ir po Covid-19 karantino panaikinimo ieškovas „Novaturas“ užsakomųjų skrydžių sutartimi prisiimtų įsipareigojimų bendrovei „GetJet Airlines“ neįvykdė dėl nenugalimos jėgos (force majeure) aplinkybių.

Teismas taip pat atmetė „Novaturo“ prašymą atleisti „Novaturą“ nuo sutartinės civilinės atsakomybės dėl force majeure aplinkybių kaip nepagrįstą, pripažino vienašalį sutarties nutraukimą neteisėtu ir priteisė „GetJet Airlines“ naudai 1,65 mln. eurų netesybų bei 8 proc. dydžio metines palūkanas.

Teisminis ginčas tarp „Novaturo“ ir „GetJet Airlines“ kilo dėl 2018 metais pasirašytos ilgalaikės užsakomųjų skrydžių paslaugų teikimo sutarties. Pagal ją įmonių bendradarbiavimas turėjo tęstis 6 metus iki 2024-ųjų pabaigos. Sutartyje taip pat buvo numatyta galimybė ją nutraukti po 4 metų, t. y. 2022 metų pabaigoje.

„Novaturas“ antradienį per biržą pranešė, kad šis teismo sprendimas reikšmingo poveikio bendrovės veiklai neturės.

„Be to, pirmos instancijos teismo sprendimas nėra įsiteisėjęs, taip pat jis nėra galutinis, ir gali būti apskųstas apeliacinės instancijos teismui per 30 dienų. Bendrovė analizuos šį teismo sprendimą ir su juo susijusius argumentus bei spręs dėl galimų tolimesnių veiksmų“, – rašoma pranešime.

„Novaturas“ dar pažymėjo, kad teismas sumažino „GetJet“ reikalautas priteisti netesybas iki 1,65 mln. Eur.

„Kadangi „GetJet“ jau buvo panaudojusi 500 tūkst. Eur bendrovės sumokėto depozito netesyboms padengti, iš bendrovės buvo priteista 1,15 mln. Eur netesybų, kartu su 8 proc. dydžio metinėmis palūkanomis, apskaičiuotomis nuo 2021 m. sausio 1 d.“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją