Anksčiau portfelį valdęs Tomas Bakutis organizaciją paliko šių metų pradžioje.

„Džiugu, kad mūsų komandą papildė toks patyręs profesionalas kaip D. Svidleras. Daugiau nei 20 metų siekianti Dariaus darbo patirtis ir finansų rinkų išmanymas dar labiau sustiprins investicijų valdymo kompetencijas organizacijoje ir leis siekti didesnės grąžos mūsų pensijų fonduose kaupiantiems gyventojams“, − sako Tadas Gudaitis, „Swedbank investicijų valdymo“ direktorius.

Dalijamasi, kad naujas banko pensijų fondų valdytojas D. Svidleras nuo 2018 m. paskutinius penkerius metus dirbo banke „Luminor“ ir dukterinėje bendrovėje „Luminor investicijų valdymas“, kur buvo atsakingas už antros ir trečios pensijų pakopų fondų valdymą, investicijų valdymą. Prieš tai D. Svidleras ėjo brokerio ir finansų analitiko pareigas „INVL Finasta“, bankuose SEB ir LHV.

„Swedbank“ valdomuose pensijų fonduose šiuo metu kaupia apie 555 tūkst. šalies gyventojų, o jų sukaupto turto vertė šiuo metu sudaro 2,3 mlrd. eurų. Skaičiuojant nuo „Swedbank“ fondų veiklos pradžios 2004 m., kaupiantieji juose iš viso jau uždirbo daugiau kaip 683 mln. eurų, įskaitant ir jau išmokėtas sumas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją