Vengrijoje gimęs tėvas laikraščiui „Wall Street Journal“ sakė, kad jo sūnus, pagal amžių ketvirtas iš penkių vaikų, „to nusipelnė“.

Konservatyvių pažiūrų žmonių nekenčiamas ir dažnai antisemitinių sąmokslų taikiniu tampantis G. Sorosas savo turtus, sukauptus 20 amžiaus aštuntąjį ir devintąjį dešimtmečiais, panaudojo Atviros visuomenės fondų (OSF) įkūrimui. Šie fondai remia įvairias veiklas ir nevyriausybines organizacijas visame pasaulyje – nuo gero valdymo ir demokratijos kūrimo programų iki liberalios viešosios politikos iniciatyvų.

Jis taip pat yra vienas didžiausių JAV demokratų partijos rėmėjų.

Jo sūnus Alexander‘as – arba Alex – laikraščiui „Wall Street Journal“ sakė, kad yra „labiau politiškas“ nei tėvas ir kad vienas iš svarbiausių jo tikslų bus pasipriešinti buvusio prezidento Donaldo Trumpo galimai antrajai kadencijai.

„Kad ir kaip norėčiau atitraukti pinigus iš politikos, kol tai daro kita pusė [finansuoja politiką – red.], turėsime tai daryti ir mes“, – sakė jis.

Jaunesnysis Sorosas sakė, kad jam vadovaujant OSF toliau eis panašiu keliu, kurį nubrėžė jo tėvas, skatindamas žodžio laisvę, baudžiamojo teisingumo reformą, mažumų bei pabėgėlių teises ir remdamas liberalius politikus.

Tačiau jis taip pat nori remti balsavimo teisių, abortų ir lyčių lygybės iniciatyvas.

OSF valdyba gruodį tyliai išrinko Alexą Sorosą savo pirmininku, pranešė „Wall Street Journal“, pridurdamas, kad jis taip pat yra savo tėvo „super PAC“ (politinių veiksmų komiteto) – organizacijos, kuri Jungtinėse Valstijose gali leisti neribotas pinigų sumas politikai – prezidentas.

OSF atstovas spaudai sekmadienį AFP patvirtino, kad „Alexas yra Atviros visuomenės fondo pirmininkas“, tačiau daugiau informacijos apie pasikeitimo laiką nepateikė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją