Šiuo žingsniu „Skycop“ pradeda 2024–2025 m. plėtros programą, kuria siekiama tapti antra didžiausia Europos skrydžių kompensacijų sektoriaus kompanija.

2017 m. įkurta „Lennuabi“ yra populiariausia Estijoje kompensacijų už atšauktus, vėluojančius ar kitus nesklandumus keleiviams lėmusius skrydžius platforma, auganti ir kaimyninėje Suomijoje. Todėl įsigydama „Lennuabi“, „Skycop“ stiprina savo poziciją Šiaurės Europos rinkoje ir sukuria prielaidas tolesniam augimui šiame regione.

„Skycop“ vadovas Tomas Vaišvila pranešime sakė, kad skrydžių kompensacijų valdymo rinka augo išvien su kelionių atsigavimu po pandemijos, nes oro bendrovės klientams vis dar nesiūlo aiškaus ir suprantamo žalų atlyginimo mechanizmo.

„Skycop“ ir „Lennuabi“ po šio sandorio išlaikys atskirus prekės ženklus ir komandas, tačiau bendrovės dalinsis technine ar teisine infrastruktūra – robotizuotais ir dirbtiniu intelektu grįstais procesais, laiko patikrintų teisinių paslaugų partnerių tinklu Europoje ir kt. Abiejų kompanijų susitarimu, finansinės sandorio detalės neviešinamos.

UAB „Skycop“ šiuo metu dirba apie 40 darbuotojų. Išankstiniais neaudituotais duomenimis, 2023 m. bendrovės pajamos pasiekė 20 mln. Eur. Abi kompanijos šiuo metu iš viso išnagrinėja dešimtis tūkstančių keleivių užklausų per mėnesį.

Juridinių asmenų registro duomenimis, netiesioginiai „Skycop.com“ savininkai yra Gediminas Žiemelis ir Tomas Vaišvila.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)