Kaip nurodoma per biržą išplatintame pranešime, mažesnį ketvirčio veiklos pelną reikšmingai paveikė 6,6 mln. eurų vienkartinės mažmeninių verslų sujungimo sandorio išlaidos, solidarumo mokesčio peralokavimas bei ilgalaikio turto minimalios įsigijimo vertės padidinimas.

Nurodoma, kad pagrindinės Šiaulių banko veiklos pajamos sparčiai augo visus metus. Palyginti su 2022 m., grynosios palūkanų pajamos augo 47 proc. ir siekė 156,9 mln. eurų, o grynosios paslaugų ir komisinių pajamos augo 8 proc. ir sudarė 20,3 mln. eurų.

Banko duomenimis, jo paslaugomis per 2023 ketvirtąjį ketvirtį pradėjo naudotis 7,1 tūkst. naujų privačių ir verslo klientų, o nuo metų pradžios – daugiau nei 30 tūkst.

Šiaulių banko aktyvių klientų skaičius metų pabaigoje viršijo 180 tūkst. Įgyvendinus mažmeninių verslų sujungimo sandorį, visas Šiaulių banko grupės klientų skaičius, įskaitant „SB Asset Management“, „SB draudimas“ ir „SB lizingas“ klientus, viršija 500 tūkst.

Bankas ketvirtadienį taip pat pranešė, kad akcininkams ruošiamasi siūlyti išmokėti beveik 43 proc. 2023 m. grynojo pelno, t. y. 0,0485 euro akcijai, dividendų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją