„Siekdami didinti veiklos efektyvumą, gryniname baldų įmonių valdymo struktūrą ir dar labiau įgaliname vadovus. Be įprastos gamybinės veiklos, įmonių direktoriai perims dalį verslo plėtros funkcijų. Tikimės, kad pokyčiai modifikuojant ir optimizuojant valdymo struktūrą dar labiau stiprins šeimininkiškumo jausmą ir mūsų konkurencinį pranašumą“, – pranešime teigė SBA viceprezidentas Egidijus Valentinavičius.

Atsižvelgiant į valdymo struktūros pokyčius ir naujas atsakomybes, grupės viduje keičiasi ir kai kurių vadovų pareigos. „Klaipėdos baldų“ direktoriui Viktorui Pivoriui patikėta vadovauti ir „Šilutės baldams“. Pastarosios įmonės vadovas Eimuntas Jankauskas darbą tęs valdančioje „SBA Home“ bendrovėje eidamas Inovacijų ir technologijų vadovo pareigas.

Numatyti pokyčiai ir SBA Industrinių inovacijų slėnyje prie Klaipėdos įsikūrusiame logistikos centre „Innovo logistika“. Nuo šiol įmonė bus atsakinga ne tik už gaminius po savo pastato stogu, bet centralizuotai valdys ir sandėlius įmonėse „Klaipėdos baldai“, „Inno Line“, „Šilutės baldai“ ir „Visagino linija“.

„Innovo logistikos“ direktoriumi tampa buvęs „Klaipėdos baldų“ planavimo vadovas Tadas Dručkus, kuris rūpinsis gaminių logistika į centrinį sandėlį ir užsakovams į užsienio rinkas. Buvęs „Innovo logistika“ direktorius Artūras Sirtautas toliau tęs vidinę karjerą „SBA Home“ kaip logistikos vadovas ir sieks efektyviai optimizuoti apjungtų sandėlių procesus.

SBA grupės baldų gamybos įmonės šių metų pirmą pusmetį produkcijos pardavė už beveik 164 mln. eurų, o 2022 m. per metus jų pardavimai siekė 389 mln. eurų.

SBA grupė veikia baldų gamybos, tekstilės, nekilnojamojo turto ir investicijų valdymo sektoriuose. Savo produkciją ji eksportuoja į 50 pasaulio šalių, o konsoliduoti grupės pardavimai 2022 m. siekė 438,8 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją