Sakartvelas nėra SEPA narys, todėl vienas didžiausių privalumų, kurį atnešė „Paysera“, yra momentiniai SEPA pervedimai. Tai reiškia, kad nuo šiol kartvelai siunčia pinigus į Europą ir gauna iš jos kaip tikri europiečiai – per kelias akimirkas. „Paysera“ atėjimas taip pat atveria naujas galimybes verslo plėtrai bei stiprina ryšius tarp Lietuvos ir Sakartvelo, kurie istoriškai stiprūs“, – sako Marijus Plančiūnas, „Paysera LT“ generalinis direktorius.

Finansinių paslaugų grupė fiziškai plečiasi pagal jungtinės veiklos su vietiniais verslininkais principą. Taip buvo ir šiuo atveju – „Paysera“ prekės ženklą ir technologijas į Sakartvelą atvedė vietiniai verslininkai, kurie valdo 100 proc. banko akcijų. Pagrindinis akcininkas ir direktorius Dimitry Kumsishvily, verslininkas, buvęs finansų ir ekonomikos ministras, buvęs vicepremjeras.

Sakartvele pradėjo veikti pirmasis „Paysera“ banko skyrius

Gruodžio viduryje Sakartvelo centrinis bankas papildė „Paysera Georgia“ turėtą banko licenciją, suteikdamas galimybę ateityje teikti ir paskolas.

„Paysera“ grupės istorija prasidėjo 2004 m. Vilniuje, kai trys draugai – Kostas Noreika, Audrius Lučiūnas ir Šarūnas Broga – ėmė vystyti verslus, kurie ilgainiui išaugo į apmokėjimų internetinėse parduotuvėse platformą.

„Paysera“ vienija įmones 9 valstybėse: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje, Rumunijoje, Ukrainoje, Albanijoje, Kosove ir Sakartvele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją