Kremlius skyrė didžiulius išteklius savo plataus masto invazijai Ukrainoje, o gynybos sektoriui tenka didžioji dalis nuo sankcijų nukentėjusios ekonomikos augimo.

„Vien per pastaruosius pusantrų metų gynybos sektoriuje sukurta 520 000 naujų darbo vietų“, – sakė V. Putinas vakariniame Tulos mieste vykusiame politiniame forume su gynybos sektoriaus darbuotojais.

„Norint šiandien sėkmingai veikti mūšio lauke, būtina greitai ir adekvačiai reaguoti į tai, kas ten vyksta, – sakė V. Putinas. – Taigi, kas tai padaro greičiau, tas ir laimi“.

Po daug mėnesių trukusių kovų, kurios nei Rusijai, nei Ukrainai neatnešė didesnių teritorinių laimėjimų, Maskva į karą meta dar daugiau žmonių ir didina ginklų gamybą.

Praėjusiais metais Rusija paskelbė planus 68 proc. padidinti karines išlaidas – daugiau nei švietimui, aplinkos apsaugai ir sveikatos apsaugai kartu sudėjus.

Išlaidų didinimas paskatino paklausą Rusijos ekonomikoje, atitraukdamas darbuotojus iš darbo jėgos stokojančios civilinės pramonės ir padidindamas infliaciją.

Nedarbas sumažėjo iki rekordiškai žemo lygio, o keli ne gynybos sektoriai pranešė apie nuolatinį darbuotojų trūkumą nuo tada, kai Rusija beveik prieš dvejus metus pradėjo karinę kampaniją prieš Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)