„Dėkojame E. Urbonui už patikimą vadovavimą grupei sudėtingu laikotarpiu, kuris buvo kupinas tiek išorinių iššūkių – visų pirma pandemijos ir karo Ukrainoje, tiek reikšmingų vidinių pokyčių. Vertiname Egidijaus žinias ir patirtį statybų sektoriuje, todėl džiugu, kad jis ir toliau bus atsakingas už šią sritį mūsų organizacijoje. Pastarieji metai PST buvo atsinaujinimo etapo pradžia, kurį su šviežia energija tęs nauja išplėsta vadovų komanda. Jai keliami pagrindiniai tikslai – tolimesnis įmonių grupės modernizavimas, procesų skaitmeninimas ir efektyvinimas“, – sako PST valdybos pirmininkas Justas Jasiūnas.

Generaliniu direktoriumi paskirtas T. Stukas iki šiol vadovavo PST grupei priklausančioms įmonėms – metalo konstrukcijų projektavimu ir gamyba užsiimančiai „Hustal“ bei aliuminio konstrukcijų (langų, fasadų) gamybą vykdančiai „Aliuminio fasadai“. Grupėje jis dirba nuo 2020 m., bendrai statybos ir inžinerijos srityje yra sukaupęs beveik 14 m. darbo patirtį.

PST generalinio direktoriaus pavaduotoju tapęs R. Rutėnas turi ~20 metų vadovaujamo darbo patirtį stambiose Lietuvos įmonėse. Pastaruosius ketverius metus jis ėjo AB „Kelių priežiūra“ generalinio direktoriaus pareigas. Naujoje pozicijoje R. Rutėnas daugiausia bus atsakingas už PST veiklos efektyvumo didinimą, skaitmenizaciją, gerųjų rinkos praktikų diegimą.

PST yra viena didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje. Įmonių grupėje šiuo metu dirba daugiau nei 800 žmonių. 2022 m. PST ir jos valdomų įmonių konsoliduotos pardavimo pajamos siekė 115,84 mln. eurų ir buvo 18 proc. didesnės nei prieš metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją